Novi passat - vse kar vemo o novem volkswagnu!

  • 06.07.2014
  • Žane Kurent
#

Novega volkswagen passata je odlično opisal predsednik uprave koncerna Volkswagen, Martin Winterkorn ko je dejal, da je novi passat del premium segmenta, brez premium cene. Ob številni tehnologiji in novimi materiali za udobno vožnjo potnikov, lahko novi passat odločno konkurira modelom kot so BMW serije 3, mercedes razred C ali audi A4, medtem ko je s ceno je bližje fordu mondeu in peugeotu 508.

novi-passat-vse-kar-vemo-o-novem-volkswagnu-1404680396

Verjamemo, da bo novi passat ogrel številne bodoče in uveljavljene poslovneže, ki si želijo udoben in varčen avtomobil z bogato opremo, ki bo ob vikendih poskrbel tudi za družino.

Novi volkswagen passat

Novi volkswagen passat je na prvi pogled precej podoben prejšnji generaciji passata, vendar je zasnova tista, zaradi česar je postal "nov". Izdelan je na platformi MQB, ki si jo lasti skupaj z novim golfom. Zaradi uporabe lahkih materialov je celo shujšal za 85 kilogramov, kar botruje k boljši ekonomičnosti. Pri volkswagnu pravijo, da je novi passat 20 odstotkov varčnejši. Poskusili bodo tudi s hibridom.

novi-passat-vse-kar-vemo-o-novem-volkswagnu-1404680179

Novi passat variant ima ob zloženih sedežih kar 1780 litrov prostora

Za vse, ki imate sedaj v lasti generacijo passata (B7) v odhodu, bo koristno vedeti, da je novi passat samo 2 mm krajši, 14 mm nižji, 12 mm širši. Največja razlika je 80 mm daljše medosje, zaradi česar bodo imeli potniki nedvomno več prostora. Prostornejši je tudi prtljažni prostor. Limuzina ima sedaj 586-litrski prtljažnik, karavan pa 650-litrskega.

Verjetno se bo vsak bralec teh stavkov vprašal, kako za vraga je to novi passat, ko pa izgleda skoraj povsem enako kot predhodnik? Volkswagen stremi k temu, da v osnovi ohranja obstoječ videz in nove generacije zgolj olepša. Največja razlika, ki smo jo opazili v trenutku, je bolj športna sprednja maska in kromirana letvica nad celotno širino maske.

Notranjost novega passata bo bogato opremljena. V prvi vrsti je tu 12,3-palčni digitalni zaslon z merilnikom hitrosti, vrtljajev in številnimi drugimi informacijami. Manjkal ne bo head-up zaslon, sistem Rear Seat Entertainment, ki temelji na aplikaciji za tablične računalnike, nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in prepoznavanjem pešcev ter še tri novosti: funkcija Emergency Assist (zaustavitev vozila v sili), Trailer Assist (asistenca za manevriranje s prikolico) in asistenca za zastoje.

10 bencinskih in dizelskih motorjev z močjo od 88 kW (120 KM) do 206 kW (280 KM)

Passat kot hibrid? Zakaj pa ne. Električni in 1,4-litrski TSI motor bosta zagotavljala kar 211 KM in popoln električni doseg do 50 kilometrov. Izredno zanimiv evropskim kupcem bo še 2,0-litrski TDI z 240 KM, ki bo na voljo z DSG avtomatskim menjalnikom in štririkolesnim pogonom 4MOTION. Do 100 km/h pospeši v 6,1 sekundah, medtem ko povprečno popije 5,3 litrov na 100 kilometrov.

novi-passat-vse-kar-vemo-o-novem-volkswagnu-1404680189

Novi passat: Cena je že znana!

Predprodaja novega passata se začne v četrtek, 10. julija. V Nemčiji bo naprodaj že za 25.875 EUR (limuzina) oz. 25.950 EUR (passat variant).

GALERIJA

  • Vir: http://Volkswagen
  • Foto: http://Volkswagen

AKTUALNO