Novi opel adam je pripravljen, da se spopade z ostalimi malčki

  • 11.07.2012
  • Žane Kurent
#

V segmentu A vozil se zadnje čase bije pravi boj. Kateri proizvajalec bo zavzel največji kos pogače. Od tega je odvisen tudi čas lansiranja teh malih mestnih vozil. Opel je ujel zadnji vlak in v boj pošilja novega opel adama.

Majhna mestna igračka retro videza, kamor spada tudi navidezna delitev strehe od preostalega dela, je prava modna ikona. Streha bo na voljo v drugačni barvi kot karoserija, saj pri oplu stavijo na individualizem, kateri se širi še na notranjost vozila. Poleg barvitega interiera bo adam deležen tudi 7" zaslona na dotik z različnimi multimedijskimi priključki med katerimi je tudi bluetooth.

novi-opel-adam-je-pripravljen-da-se-spopade-z-ostalimi-malcki-1341991347

Opel z majhnim adamom meri predvsem na kupce modnega fiata 500 in MINI-ja. Z obema si deli tudi nekoliko predelano Corscino SCCS platformo, čeprav jo bo nova generacija MINI-ja šele prejela. Sledečo platformo so  razvili pri podjetju GM v sodelovanju s skupino Fiat.

GALERIJA

Zabavno je tudi poimenovanje posameznih paketov opreme: JAM (moden/barvit), GLAM (eleganten/sofiticiran) in SLAM (tekmovalen/športen). Vaš izbor boste prodajalcu povedali prihodnje leto, ko se bo pričela tudi prodaja.

Oznaka motorja Tehnične specifikacije
1.2 ecoFLEX (bencinski motor) 51kW / 70KM / 5 prestav / opcijsko Start-Stop*
1.4 ecoFLEX (bencinski motor) 63kW / 86KM / 5 prestav / opcijsko Start-Stop*
1.4 ecoFLEX (bencinski motor) 72kW / 99KM / 5 prestav / opcijsko Start-Stop*

anketa

  • Vir: http://Opel
  • Foto: http://Opel

AKTUALNO