Novi nissan qashqai: večji in razkošnejši

  • 08.11.2013
  • Klemen Miklavžin
#

Včeraj smo že objavili nekaj prvih in pomembnih informacij o novem nissan qashqaiju, ki bo svoj debi na cestah doživel januarja prihodnje leto.

Prvi vtis o novem qashqaiju je pozitiven. Konkretno prenovljen mestni terenec z vpadljivo športno masko, LED vgrajenimi dnevnimi lučmi in padajoča strešna linija, ki ja zaključuje spojler. V sklopu aerodinamike in varčnosti je opremljen s tehnologijo Active Grille Shutter , ki nad hitrostjo 30 km/h zapre sprednje reže v maski in zaustavi pretok zraka.

Novi nissan qashqai je doživel korenito prenovo v notranjosti, saj so mu oblikovalci namenili kakovostnejše materiale in izgled v koraku s časom. Obljubljajo tudi vrhunsko udobje sedežev. Za razliko od prejšnjega modela ima novi nissan qashqai večji prtljažnik in NissanConnect multimedijski sistem s 7" zaslonom na dotik in internetno povezavo.

Motorna paleta obsega štiri agregate

1,2-litrski turbo bencinar s 85 kW (115 KM) in 190 Nm, 1,6-litrski s 110 kW (150 KM) ter 240 Nm. Dizlska motorja sta prostornine 1,5 in 1,6-litrov z močjo 110 in 130 KM. Vsi motorji delujejo v kombinaciji z ročnim menjalnikom in sprednjim pogonom. Za doplačilo je na voljo avtomatik in 4x4 pogon.

Slovenski uvoznik je osnovnemu modelu nissana qashqaija postavil ceno 17.990 evrov.

GALERIJA

  • Vir: http://Nissan
  • Foto: http://Nissan

AKTUALNO