Novi najmanjši BMW serije 1 nas že čaka

  • 03.06.2011
  • Žane Kurent
#

Z zadnjim pogonom bomo že jeseni dvigovali zlato-rjave lističe na cesti, saj bo takrat po njih zapeljal novi najmanjši BMW serije 1. Najprej ga bomo opazili kot 5-vratno kombilimuzino, šele kasneje bo prišla 3-vratna izvedenka. Skupaj naj bi bilo kar 6 razližnih različic, vse pa bodo temeljile na platformi serije 3.

Največja razlika med starim in novim modelom, je zagotovo zunanji videz. Prejšnji je prepričal več kot milijon kupcev, od kar se je z letom 2004 pričela prodaja najmanjšega iz družine BMW. Bo novi videz, boljša kvaliteta in večja prostornost prepričala vsaj toliko ali še več novih kupcev? To bo prinesel čas.

Oblikovanje novega BMW-jevega malčka je prevzel vodja dizajna Adrian van Hooydonk. Najbolj se je lotil prednjega in zadnje konca serije 1, kjer prednjačijo na novo oblikovani žarometi. Inspiracijo za nos je dobil oziroma kar skopiral iz serije 5 GT in največje "sedmice". Avto je tudi nekoliko poredil in sicer v dolžino meri 4234 mm (+85 mm), v širino 1765 mm (+17 mm), medtem ko je višina 1421 mm ostala enaka. Za notranjost je poskrbljeno zgolj s strani najkvalitetnejših materilov, dodal 6,5" širok iDrive zaslon, katerega je možno zamenjati z velikostjo 8,8". Na spisku opcijske opreme bomo našli še varnostni sistem opozarjenja pred možnostjo trka, radar za prepoznavo hitrostnih znakov in internetno povezavo.

GALERIJA

Seznam motorne palete bo razpolagal s tremi 1,6-litrskim bencinskim turbo motorji (136 KM, 170 KM, 250 KM), medtem ko bodo dizelski 2-litrski agregati dihali preko 116 "konjca", 143 ali 184 konjskega agregata. Novi BMW serije 1 bo na voljo tudi v različici EfficientDynamics, kjer bo na spisku opreme dodan še sistem stop&start, regenerator zavorne energije... To in še marsikaj naj bi povprečno porabo znižalo do 4,3 litrov na 100 prevoženih kilometrov.

  • Vir: http://BMW
  • Foto: http://BMW

AKTUALNO