Novi golf 8 - prve pomembne informacije

  • 19.08.2014
  • Aleš Kerbler
#

Novi volkswagen golf je šele komaj prišel na ceste, medtem ko volkswagnovi inženirji in oblikovalci že iščejo zamisli za novo (osmo) generacijo. Čeprav bo na novega golfa potrebno počakati še vsaj 4-5 let, nekaj ključnih informacij o volkswagen golfu 8 že imamo.

Inženirji so pripomorani nove avtomobile razviti v skladu z  evropskimi zakoni, med katerimi je okoljska regulativa o nižji vrednosti emisij CO2 iz izpušnih sistemov, ki mora veljati za vsa nova vozila od leta 2020 naprej. Pravila so ostra, zato je pred inženirji še veliko trdega dela.

Eden izmed pomembnih faktorjev novega golfa 8 je aerodinamična oblika, ki lahko odločno pripomore k nižji vrednosti izpustov na podlagi večje varčnosti. Tako bodo oblikovalci za osnovo pri risanju novega golfa vzeli kar vozilo volkswagen XL1, ki porabi manj kot liter dizla na 100 kilometrov. Kmalu pride tudi v Slovenijo.

Vir znotraj tovarne tudi navaja, da bo novi golf 8 obdržal modularno platformo MQB, vendar bodo z novimi komponentami poskusili znižati maso vozila pod 1100 kilogramov.

novi-golf-8-prve-pomembne-informacije-1408444191

Novi golf bo imel vgrajene tudi naslednje tri tehnologije prihodnosti:

- Sistem Flywheel KERS: Prvič je omenjeno tehnologijo predstavil volvo, s katero zagotavljajo 25-odstotne prihranke pri porabi goriva. Sistem med zasutavljanjem vozila zbira odvečno energijo v vztrajniku na zadnji osi, katera se ob vnovičnem pospeševanju prenese na zadnji kolesni par. V tistem trenutku sprednji pogon "počiva".

Več o tehnologiji Fylwheel KERS...

- Funkcija jadranja (Coasting technology): Novi golf bi lahko imel tehnologijo "jadranja", ki zagotavlja nemoteno vožnjo ob konstantni hitrosti, po klancu navzdol ali ob zaustavljanju, z ugasnjenim motorjem (stanje pripravljenosti).

- Električni turbo polnilnik: Motorji z manjšo prostornino bi v kombinaciji z električnim turbo polnilnikom imeli več moči ob pospeševanju.

  • Vir: http://Autocar
  • Foto: http://Neznano / Render

AKTUALNO