Novi chevrolet corvette: lažji, hitrejši, močnejši

  • 16.01.2013
  • Žane Kurent
#
Popolno ravnovesje tehnologije, oblike in zmogljivosti.

Ameriška ikona se vrača - chevrolet corvette stingray. Po številnih slikah detajlov, zaradi katerih smo si celotno obliko zgolj namišljali, smo tokrat le dočakali legendarno corvetto sedme generacije v vsej svoji podobi. Evolucijonarni dizajn prinaša dolg pokrov motorja, z vgrajenimi hladilnimi režami, je izdelan iz lahkega in trpežnega materiala - ogljikovih vlaken. Žarometi se ponašajo z novo HID tehnologijo in z vgrajenimi ledicami, medtem ko zadnje luči spominjajo na camarove. Da ne omenjamo niti štirih izpušnih cevi na kupu, po katerih bomo ameriško zverino v trenutku prepoznali.

Bistvo se skriva pod pokrovom

»Tako kot modeli Stingray letnika 1963 so se najboljše Corvette vedno ponašale z vrhunsko zmogljivostjo, najnaprednejšimi tehnologijami, privlačno obliko in neverjetno vznemirljivo izkušnjo vožnje,« pravi Mark Reuss, predsednik družbe General Motors za Severno Ameriko. Temu smo priča tudi sedaj z 6,2-litrskim LT1 motorjem z direktnim vbrizgom, neprekinjenim prilagodljivim krmiljenju ventilov in s kompresijskim razmerjem 11,5:1. To omogoča razvoj približno 336 kW (450 KM) moči in 609 Nm navora. Zahvaljajoč zmanjšani teži vozila in povečanju moči, lahko nova chevrolet corvette pospeši do 100 km/h v manj kot 4 sekundah.

Dirkaški paket Z51

Dirkaški paket za večjo zmogljivost Z51 vključuje: elektronsko krmiljenje diferenciala za preprečevanje zdrsavanja, sistem mazanja s suhim oljnim koritom, integralne zavore, hlajenje diferenciala in menjalnika ter edinstven paket aerodinamične opreme za izboljšanje stabilnosti pri visoki hitrosti.

Chevrolet corvette stingray bo naprodaj v tretjem četrtletju leta 2013.

GALERIJA

VIDEO: Prikaz digitalnega merilnika

  • Vir: http://Chevrolet
  • Foto: http://Chevrolet

AKTUALNO