Novi 1,6-litrski Oplov dizelski motor je začetek nove generacije

  • 17.01.2013
  • Žane Kurent
#

Opel nadaljuje s temeljito prenovo motorne ponudbe s povsem novim štirivaljnim dizelskim motorjem s turbinskim polnilnikom. Druga družina novega zmanjšanega (downsized) motorja, dizelski štirivaljnik CDTI ECOTEC, sledi pred kratkim predstavljenemu bencinskemu motorju SIDI ECOTEC z enako delovno prostornino 1,6 litra. Dizelski motor bo zamenjal vse obstoječe 1,7-litrske dizelske motorje in dvolitrske motorje na plinsko olje manjših zmogljivosti.

S sistemom nadzora zgorevanja zaprtega kroga in blokom iz aluminija je novi 1.6 CDTI ECOTEC prvi dizel iz Opla, skladen s sestavo izpušnih plinov z merili Evro 6. Na voljo bo z različnimi stopnjami zmogljivosti v različnih modelih.

»Celovita prenova naše motorne ponudbe se nadaljuje s polnim plinom,« pravi dr. Thomas Sedran, podpredsednik uprave Opla. »Naš novi 1,6-litrski dizel bo postavil nova merila za rafiniranost, zmogljivost in spoštljivost do okolja. Do konca letošnjega leta bomo kupcem ponudili tri povsem nove generacije bencinskih in dizelskih motorjev. Do leta 2016 se jim bo pridružilo gledano v celoti 13 novih motorjev in 23 novih avtomobilskih modelov.«

  • Vir: http://Oepl
  • Foto: http://Opel

AKTUALNO