Nova škoda fabia - varčnejša, prostornejša in kompaktnejša

  • 19.08.2014
  • Žane Kurent
#

Nova škoda fabia. To je že tretja generacija po vrsti, ki bo na ceste uradno zapeljala v začetku prihodnjega leta. Še prej pa jo bomo lahko videli oktobra na pariškem avtomobilskem salonu.

Fabia je škodin drugi najbolj prodajan model

Nova škoda fabia je oblikovno povzela linije konceptnega vozila vision C, ki smo ga lahko videli pred kratkim tudi v Ljubljani. Nekaj vzporednic lahko naredimo tudi z modelom v odhodu, saj sta obe škodi precej oglati, medtem ko je bolj oster videz prejela tudi maska nove škode fabije. Toda bolj dinamična ni samo oblika, temveč tudi mera vozila, saj je fabia postala 90 mm širša in 30 mm nižja, zato bo vožnja še bolj stabilnejša in praktična. Dolžina okoli štirih metrov ostaja enaka, se je pa podaljšala medoosna dolžina, zato bo prostora za potnike več.

nova-fabia-1408432735

Zrasel je tudi prtljažni prostor iz 315 na 330 litrov, s podiranjem zadnjih sedežev pa prejmete kar 1195 litrov prostornine. V kolikor vam je tudi to premalo, bo škoda nekoliko kasneje ponudila še karavansko različico škoda fabia combi

Lahko pričakujemo fabio RS?

Škoda bo zaradi slabe prodaje umaknila s tržišča najbolj športno različico fabio RS, vendar ostaja zvesta omejeni seriji fabije monte carlo, ki se ponaša z več dodatne opreme. 

nova-skoda-fabia-varcnejsa-prostornejsa-in-kompaktnejsa-1408433023

Bo nova škoda fabia cenejša?

Cenejša zagotovo ne bo, lahko pa si obetamo podobno ceno kot sedaj, oziroma višjo ceno z več dodatne opreme. Za spodobno opremljeno novo fabio pripravite vsaj 12 tisočakov.

Nova škoda fabia: motorna paleta

Tako kot že nekaj let, škodi dobavlja motorje nemški koncern Volkswagen. Prvič bomo v fabiji videli 1,0-litrski trivaljnik, ki bo na voljo v 59 KM in 74 KM različicah. Del ponudbe bo tudi 1,2-litrski TSI z 89 KM in 109 KM. Dizelsko ponudbo sestavlja 1,4-litrski TDI z 89 KM in 103 KM. Obe različici bosta v okolje izpustila manj kot 90 g/km emisij CO2. Pohvalno.

Kasneje se bo v prodaji pridružila tudi dizelska greenline različica, ki bo še bolj ekološko naravnana in varčnejša.

GALERIJA

Notranjost bo podobna kot pri volkswagen polu

Fotografij notranjosti še nimamo, toda zagotovo bosta imela polo in fabia veliko skupnih komponent, med katere štejemo 6,5-palčni zaslon na dotik, funkcijo MirrorLink, kamero za vzvratno vožnjo...

  • Vir: http://Škoda
  • Foto: http://Škoda

AKTUALNO