Nissan pulsar - predstavitev novega nissanovega petvratnika

  • 20.05.2014
  • Grega Kurent
#

Nissan se vrača v najbolj popularen segment med kupci z novim modelom nissan pulsar. Nissanov odgovor na ford focusa, volkswagen golfa in opel astro pride na naše ceste jeseni 2014, medtem ko cena za slovenski trg še ni znana. V Angliji bo cena nissana pulsarja blizu 20.000 evrov, vendar smo prepričani, da bo cena za slovenske kupce nižja.

Nissan pulsar meri v dolžino 4,38 m, s čimer je daljši od golfa za 115 mm. Tudi medosna razdalja je daljša za 63 mm, zato verjamemo, da bo več prostora za potnike.

Nissan pulsar reseneča tudi z moderno in športno obliko, s tipično nissanovo masko, ki je postala zaščitni znak vseh modelov. V ponudbi je tudi tehnologija LED žarometov.

nissan-pulsar-predstavitev-novega-nissanovega-petvratnika-1400588390

Nissan pulsar: Kateri motorji so na voljo?

Vseh informacij še nimamo, lahko pa potrdimo 1,2-litrski DiG-T turbobencinski motor s 113 KM. Za pristaše dizlov bo na voljo 1,5-litrski dCi s 108 KM in 260 Nm. Vrh ponudbe predstavlja 1,6-litrska različica s 187 KM.

Nissan pulsar kot športna izvedenka?

V uredništvu smo vseskozi držali pesti, da bi nissan v ogenj poslal tudi športno različico nismo. Kot vse kaže se nam bo želja uresničila, saj naj bi nissan pripravil kar dva športna modela: nissan pulsar nismo (197 KM)  in pulsar nismo RS. Slednji bo opremljen z delno mehansko zaporo diferenciala na sprednji osi in z 215-konjskim motorjem.

nissan-pulsar-predstavitev-novega-nissanovega-petvratnika-1400588393

Veliko serijske opreme

Nissan pulsar lahko postane eden najbolj varnih avtomobilov v segmentu. Prepriča nas varnostni paket Safety Shield, v katerega je vključen sistem za samodejno zaviranje v sili, 360-stopinjska kamera, pomoč vozniku pri nenadni menjavi voznega pasu...

GALERIJA

  • Vir: http://Nissan
  • Foto: http://Nissan

AKTUALNO