Nevarnosti pisanja SMS-ov med vožnjo [infografika]

  • 01.07.2012
  • Andrej Jama
#
Pisanje SMS sporočil med vožnjo, poveča možnost prometne nesreče za 24-krat.

Pisanje SMS sporočil med vožnjo avtomobila je neodgovorno in nevarno opravilo, a kljub temu velikokrat vidimo voznike, ki vijugajo po cesti in ko jih končno uspemo prehiteti lahko vidimo, da le-ti strmijo v svoj mobilni telefon.

Ameriški mobilni operater AT&T je že pred leti zagnal kampanjo "TXTNG & DRIVING... IT CAN WAIT" (slo. Pisanje SMSov in vožnja... lahko počaka), ki je opozarjala na nevarnost uporabe mobilnega telefona med vožnjo, a kljub temu statistike ne kažejo boljših rezultatov.

V Združenih državah je bilo raziskav na to temo je že veliko in v povprečju kažejo, da se okoli 20 odstotkov avtomobilskih nesreč zgodi prav zaradi uporabe mobilnega telefona. Raziskava ameriške vlade leta 2009 je pokazala, da pisanje SMS sporočil med vožnjo poveča možnost prometne nesreče za 23-krat, medtem ko klicanje sogovornika poveča tveganje za 2,8-krat, pogovarjanje za 1,3-krat, iskanje telefona v avtomobilu pa za 1,4-krat.

Internetni izobraževalni spletni portal OnlineSchools.com je pred kratkim zbral vse raziskave in naredil obsežno infografiko, ki osvešča voznike, kakšno je tveganje uporabe mobilnega telefona med vožnjo avtomobila.

 

  • Vir: http://Mashable
  • Foto: http://OnlineSchools.com

AKTUALNO