Nadgradnja tesle S sedaj z avtonomnim parkiranjem

  • 12.01.2016
  • Andrej Jama
#

Zadnja programska nadgradnja Tesle Motors je omogočila njihovemu modelu S avtonomno parkiranje in poziv avtomobila iz parkirnega prostora ali garaže.

Nadgradnja je podobna funkciji, ki jo ima najnovejši BMW serije 7, a je vse to rešeno nekoliko bolj elegantno, saj tesla S parkira avtonomno, pri čemer mora lastnik BMW-ja voditi avtomobil do parkirnega s pomočjo ključa. Za Teslo niso ovira niti garažna vrata, saj lahko povežete avtomobil s HomeLink povezavo z vrati, ki jih bo avtomobil odprl in zaprl za seboj. Tesla S lahko parkira tudi vzvratno.

Čez dve leti bo možno "poklicati" avtomobil na drug konec države

Trenutno avtonomno parkiranje v beta fazi in tudi opcije, ki se jih lahko poslužujemo pridejo prav bolj za lastnike hiš z lasnim dovozom in garažo kot za tiste, ki živimo v bloku z norišnico na parkirišču.  A Elon Musk napoveduje, da bo možno v roku dveh let avtomobil poklicati kar na drug konec države.

Vsekakor si v prihodnosti želimo avtomobile, ki jim bomo v nakupovalnem centru naročili naj nas odložijo pred vhodom in parkirajo ter počakajo pred vhodom, ko bomo končali z nakupi. Nekaj takega pogrešamo predvsem vsak veseli december.

  • Vir: http://Tesla Motors, Youtube
  • Foto: http://Zajeta slika

AKTUALNO