Na tuning showih sedaj masažni stoli?

  • 07.04.2011
  • Žane Kurent
#

Letos smo se GaS Tuning klub in Street Modified lotili organizacije večih prireditev s področja predelanih avtomobilov. GaS Tuning je društvo prisotno na sceni že več kot deset let, portal pa razveseljuje z novicami in lastnimi video vsebinami od marca 2011. Pomembneje pa je, da obe zadevi "peljemo" le trije, ki nam pač ni vseeno! In pri tem smo naleteli na precejšnjo težavo. Ogromno nezainteresiranost tistih, ki bi jim to moralo biti v interesu. Torej pravnim subjektom, ki avtomobile predelujejo, ali pa le prodajajo dodatno opremo.

Z željo po sodelovanju smo kontaktirali preko 50 podjetij, ki so tako ali drugače povezana s "tuningom", "stylingom" ali akustiko avtomobilov in od tega lahko na prste ene roke naštejemo take, ki so se odločili za sodelovanje. In to roke povprečnega mizarja! Večinoma so vsi "jamrali" nad zatonom scene, kako jim gre slabo, da se preusmerjajo, itd. Kdo je kriv? Pogosti odgovori so "recesija" in "narod se je naveličal". Zakaj se narod preko meje ni naveličal? Zato ker se s poslom ukvarjajo ljudje, ki poznajo besedno zvezo "pospeševalci prodaje"! Le poglejte tuje prireditve! Tam tuning napreduje in ne nazaduje. In ker je potrebno zmeraj več, da se dvigneš iz povprečja, se tudi številke dvigajo v nebo. In navdušenci so bili, so in bodo. Tudi taki, ki bi prodali ledvico za karbonski spojler.

Ampak če se ta osebek ne more nikjer pokazati in dokazati, razen ob nedeljeh, ko zadirja skozi vas, zakaj ne bi raje obdržal ledvice? Na vasi je itak že glavni, saj je že montiral colo večja platišča... Torej, ni podpore, ni prireditev (na nivoju), ni motivacije, ni kupcev. In krog se zavrti! Kaj nam ostane? Se nam obetajo na tovrstnih prireditvah predstavitve masažnih stolov, ergonomskih vzglavnikov in meritve energetskega potenciala?? Ali ni mogoče bolje, da pustimo sceno, da umre čisto do konca in se preselimo v vas, kjer nihče še nima litih platišč? (Kolumna predstavlja mnenje avtorja, ne nujno tudi mnenje uredništva.)

  • Foto: http://Wiki

AKTUALNO