Mini pripeljal najdaljši seznam želja za Božička

  • 10.12.2012
  • Žane Kurent
#

Kot vedno, je podjetje MINI v svojem slogu zaključilo svoje božično poslanstvo. Projekt MINI na obisk k Božičku je omogočil podjetju MINI, da postavi Guinnessov svetovni rekord, in sicer s 75.954 željami, ki predstavljajo največje število želja, kar jih je kdaj prejel Božiček. Predaja najdaljšega seznama želja na svetu (3.798,5 metrov) neposredno v roke Božička je potekala danes na Božičkovi pošti v Rovaniemi. Seznam želja je vseboval združene želje od začetka do konca seznama, uporabljen pa je bil posebni papir, ki ima najmanjši možni vpliv na okolje.

Projekt MINI na obisk k Božičku

Konvoj osmih vozil MINI je prepotoval Evropo in nadaljeval pot proti območju polarnega kroga, da je Božičku dostavil pisma z božičnimi željami otrok in odraslih iz vsega sveta.

Za postavitev svetovnega rekorda je MINI angažiral skupno 16 držav, v katerih je potekalo zbiranje želja: Nemčija, Italija, Velika Britanija, Portugalska, Belgija, Bolgarija, Grčija, Poljska, Slovenija, Republika Češka, Madžarska, Romunija, Slovaška, Rusija, Združene države Amerike in Singapur.

Potovanje družine MINI v Rovaniemi

V soboto, 24. novembra, je družina MINI izpred sedeža BMW Group v Münchnu odpotovala proti mestu Rovaniemi. Na poti, ki je obsegala več kot 3.500 km, je družina MINI potovala skozi nekatera izmed najlepših evropskih mest, kot sta Kopenhagen in Stockholm, kjer se je zbiranje želja nadaljevalo.

  • Vir: http://Mini
  • Foto: http://Mini

AKTUALNO