Mercedes Benz razred M

  • 09.06.2011
  • Žane Kurent
#

Mercedesov program vozil je po novem bogatejši za prenovljen razred M. Prva uradna predstavitev bo konec leta na Frankfurtskem sejmu, a za vas že imamo zbrane prve podatke, slike in video všečne zvezde. Cena zaenkrat še ni znana, pa si jo želimo sploh vedeti?

Zunanjost vozila se ozira po že znanih smernicah Mercedesovega oblikovalskega jezika. Poudarimo lahko agresivno in športno naravnano prednjo masko, vreznino na stranskih pragovih in lita platišča v velikosti od 17" do 21". Zadnje so rezervirane za oznako AMG. V notranjost nas čakajo napredni in vrhunski materiali ter boljša zasnova, katera inspiracija izhaja iz prestižnega razreda S. Ne manjkajo niti leseni ter aluminjasti dodatki, pogled proti zvezdam pa bo omogočala panoramska streha.

GALERIJA

V štartu prodaje bodo na ceniku zapisani trije agregati. Prva dva sta dizelska in sicer s prostornino 2,1-litra (204 KM) ter 3-litrski šestvaljnik (258 KM). Za ljubitelje bencinskih hlapov pa bo na voljo 306 konjski 3,5-litrski motor. Celotna motorna paleta sodeluje s 7G-Tronic Plus avtomatskim menjalnikom ter 4-kolesnim pogonom.

Za doplačilo ponuja Mercedes tudi ročno nastavljivo zračno vzmetenje Airmatic, nočni način za boljšo vidljivost ponoči, pomoč pri mrtvem kotu, aktivni park senzorji in še kopico drugih pomagal.

  • Vir: http://Mercedes-Benz
  • Foto: http://Mercedes-Benz

AKTUALNO