Mercedes-Benz razred E - Predstavitev in cene novega modela

  • 14.04.2016
  • Anže Berlič
#

Nobenega dvoma ni, da Mercedes-Benzov model E, predstavlja enega najbolj klasičnih primerkov te znamke, njegov razvoj pa lahko spremljamo že vse od daljnega leta 1953. Poslanstvo najnovejše izvedenke je biti kar se da podoben modelu S, predvsem v uporabi istih materialov za izdelavo avtomobila, digitalizaciji, asistenčnih in varnostnih sistemih in tako imenovanem infotainment sistemu.

mercedes-benz-razred-e-predstavitev-in-cene-novega-modela-1460627831

Ker gre za resnično impresiven in tehnološko napreden avtomobil, se naročil zanj ne manjka in tako pri znamki računajo, da bodo samo v letošnjem letu prodali čez 80 vozil, kasneje pa tudi po 110 vozil na leto. Kot je bilo do sedaj v navadi, bodo kupci predvsem podjetja in poslovni uporabniki teh prestižnih limuzin, v jesenskem času pa se razredu E pridruži še ostala paleta različic, kot so estate, kabriolet in tudi allroad izvedenka.

mercedes-benz-razred-e-predstavitev-in-cene-novega-modela-1460627799

mercedes-benz-razred-e-predstavitev-in-cene-novega-modela-1460627829

Zunanja oblika združuje zadržano eleganco in izrazite linije, AVANTGARDE različica pa s sredinsko nameščeno Mercedesovo zvezdo v maski vozila, večjimi platišči, ter dvema v odbijač vgrajenima izpušnima cevema, izraža najbolj dinamičnega v novem razredu E. Različica EXCLUSIVE predstavlja vse kar si danes lahko predstavljamo pod pojmom luksuz in sicer zavoljo prefinjenih podrobnosti, katero zaključi klasična zvezda na pokrovu avtomobila. AMG Line izvedenka je med vsemi najbolj vznemirljiva, poudarjata jo sprednji in zadnji ščitnik v obliki difuzorja in platišča linije AMG, ponudbo pa zaokrožijo športni sedeži. Novi razred E je od predhodnika daljši za 43mm, kot novost pa ga je prvič mogoče naročiti z 20 paličnimi platišči. Novinec se lahko pohvali še z markantne MULTILED BEAM žaromete, kateri s svojimi 84 LED diodami, poskrbijo za največjo možno vidljivost v vseh pogojih, soudeležencem v prometu pa ne povzročajo nobenega bleščanja in težav. 

mercedes-benz-razred-e-predstavitev-in-cene-novega-modela-1460627805

mercedes-benz-razred-e-predstavitev-in-cene-novega-modela-1460627809

Notranjost je mogoče osvetliti v kar 64 različnih barvah, med katerimi bo zagotovo prav vsak našel tisto, katera mu najbolje ustreza. Pri najbolj ekskluzivnih modeli nam prvo pade v oči kokpit, opremljen z dvema 31,2 centimetrskima zaslonoma, na katerih se lahko prikazuje klasični, športni ali progresivni števec, ter vse ostale informacije infotainment sistema. Del tega sistema je tudi podpora pametnim telefonom preko Apple CarPlay ali Android Auto vmesnika. Lastnike bodo od sedaj razveseljevali novi ključi, na voljo v različnih barvah, le ti pa bodo zgolj kot okras, saj je vstop in zagon avtomobila omogočen preko KEYLESS-GO sistema. 

mercedes-benz-razred-e-predstavitev-in-cene-novega-modela-1460627815

mercedes-benz-razred-e-predstavitev-in-cene-novega-modela-1460627827

Kot pri razredu S, je tudi razred E poln napredne varnostne in asistenčne tehnologije. Aktivni tempomat s samodejnim zaviranjem je že dobro poznan, prav tako opozorila na nalet in še kopica podobnih asistentov. Vsi ti sistemi so tam z razlogom in vsak od teh sistemov pripomore k še večji varnosti v prometu. Pod pokrovom je moč najti povsem nov dizelski agregat, E 220 d, kateri zmore 143 kW (194 KM), njegova cena pa znaša od 49.590 € dalje. V ponudbi je na voljo še en dizelski agregat, E 350 d, z močjo 190 kW (258 KM), njegova začetna cena znaša 63.850 €. V bencinski ponudbi je na voljo E 200 z 135 kW (184 KM), z vstopno ceno 47.720 €. Vsi avtomobili so že v osnovni izvedenki opremljeni z 9 stopenjskim 9G-TRONIC samodejnim menjalnikom.  

GALERIJA


AKTUALNO