Med nami je novi seat leon tretje generacije

  • 16.07.2012
  • Žane Kurent
#

Pa smo ga dočakali. Novi seat leon se nam bo tokrat predstavit v tretje. Kar dolgo smo čakali na novo različico in vse kaže, da bodo z avtomobilom prijetno presenetili. Toda zadnjo besedo bodo imeli še vedno kupci, katere pa seat krvavo potrebuje.

Oblikovno povsem spremenjen, a še vedno s temperamentnim videzom ter vročekrvno dušo, ki so glavne Seatove vrednote. Njegove oblike so drzne, agresivne. Z dodatnimi dnevnimi LED žarometi in širokim C-stebričkom pa skrbi, da bo novi leon ostal še naprej na videz športen avtomobil. Zaradi večjega udobja in prostornosti so podaljšali medosno razdaljo za šest centimetrov, španec v dolžino tako meri natanko 4,26 metra. Tudi v notranjosti oblikovalci niso skoparili. Uporabili za boljše materiale, multimedijski sistem je na višji kakovostni ravni za katerega skrbi 5" zaslon na dotik in Bluetooth/USB/AUX vhodi. Za lepši ambient so v delovnem prostoru namestili LED svetila, medtem ko lahko v prtljažni prostor "namečemo" za 380 litrov prtljage.

GALERIJA

Tudi na področju varnosti so pri Seatu namestili vse najnovejše tehnične pripomočke kot je sistem za prepoznavo zmanjšane koncentracije, asistenca za ohranjanje voznega pasu ali avtomatsko uravnavanje dolgih in kratkih luči.

Oznaka motorja Tehnične specifikacije
1,6 TDI dizel 66 kW / - Nm
77 kW / 250 Nm
2,0 TDI dizel 110 kW / 320 Nm
135 kW / 380 Nm
1,2 TSI bencinar 63 kW / - Nm
77 kW / - Nm
1,4 TSI bencinar 90 kW / - Nm
1,8 TSI bencinar 132 kW / - Nm
  • Vir: http://Seat
  • Foto: http://Seat

AKTUALNO