Mazda3 - predstavitev in cene prenovljenega modela

  • 14.02.2017
  • Anže Berlič
#

Mazdine spremembe se vrstijo v skladu z Jinba Ittai filozofijo. Slednje pomeni, da se želijo čimbolj osredotočiti na naravno interakcijo med človekom in avtomobilom, za kar je v veliki meri odgovorna na človeka osredotočena tehnologija.

mazda3-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1487090552

Zasnovo prenovljene Mazde3 si lahko predstavljamo kot piramido, pri čemer je osnova že omenjena k človeku usmerjena filozofija, nad njo je že dobro poznana Skyactive tehnologija, na samem vrhu pa imamo G-Vectoring Control, pri čemer tehnologija nadzoruje obremenitev pnevmatike in tako izkorišča naravno gibanje vozila. Sistem deluje tako, da ko voznik zasuka volan, GVC samodejno odvzame navor motorju, pri čemer se prenese obremenitev vozila in izboljša oprijem pnevmatike. S tem sistem doseže linearni odziv avtomobila v vožnji skozi ovinek.

mazda3-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1487090592

Prenovljena notranjost postreže z izboljšano berljivostjo prikazovanih podatkov, voznikov prostor pa je ločen na osrednji volanski del, kjer je moč spremljati informacije vezane na vožnjo in pa del armaturne plošče, kjer je moč spremljati ostale informacije. Izboljšana je preglednost in kakovost prikaza head-up zaslona, ki od sedaj prikazuje podatke tudi v barvah. Volan ima nove gumbe, izboljšan oprijem in ogrevalne elemente. Ročna zavora je sedaj električna, povečane pa so tudi odlagalne površine v vratih.

mazda3-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1487090578

Adaptivni LED žarometi in imajo tri načine delovanja. Prvi med njimi je avtocestni način, pri katerem se nad hitrostjo 105 km/h svetilni snop samodejno dvigne. Pri uporabi dolgih luči, brez slepitve nasproti vozečih vozil, luči samodejno izbirajo vzorec osvetlitve in samodejno prižigajo in ugašajo posamezne segmente žarometa. Pri razširjenemu snopu kratkih luči pa je še dodatno osvetljeni levi in desni del avtomobila, kar poveča varnost vseh udeležencev v prometu.

mazda3-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1487090518

Varnostni sistemi so bili vsi nadgrajeni in jih najdemo v večji Mazdi6. Še dodatno je spremenjen sistem za zaznavanje prometnih znakov in sistem za pomoč pri zaviranju in izogibanju trkom. K temu je prispevala nova kamera, ki okolico spremlja s povečanim kotom zaznavanja. Sistem za prepoznavanje prometnih znakov deluje v skladju z navigacijsko napravo. Za vpijanje hrupa je bil v potniški kabini uporabljen dodaten material in je sedaj vožnja bolj tiha in umirjena, v dizelski agregat pa so vgradili gladilec zvoka, ki dodatno zmanjša njegov hrup.

mazda3-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1487090535

Zunanjost je bila deležna zelo subtilnih in skorajda neopaznih sprememb. Rahlo so spremenjeni prednji in zadnji odbijač, maska, žarometi in meglenke. Smerniki so po novem vgrajeni v vzvratna ogledala. Sprememba je doletela tudi dizajn 18 paličnih platišč, nova pa je troslojna machine siva barva.

Vstopna cena prenovljene Mazde3 znaša 14.490 €.

GALERIJA

  • Vir: http://Mazda
  • Foto: http://Anže Berli?

AKTUALNO