Mazda MX-5 z jubilejno različico za 25-letnico

  • 16.04.2014
  • Klemen Miklavžin
#

Mazda na danes odprti mednarodni avtomobilski razstavi v New Yorku predstavlja posebno izvedenko Mazde MX-5 imenovano 25th Anniversary Edition, s katero proslavlja njeno prvo lansiranje pred četrt stoletja, ki predstavlja začetek tistega, kar je postalo najbolj popularen roadster v zgodovini. Nekonvencionalni japonski avtomobilski proizvajalec razstavlje tudi SKYACTIV-Chassis, to je novo razvito zgradbo  podvozja in pogona bodoče generacije MX-5.

mazda-mx-5-z-jubilejno-razlicico-za-25-letnico-1397638511

Mazda MX-5 25th Anniversary Edition pooseblja dve desetletji in pol zabave. Zasnovana je na obstoječem izvedenki s trdo streho s šeststopenjskim ročnim ali avtomatskim menjalnikom. Oplemenitena je z Bilsteinovimi amortizerji, posebnim Soul rdečim zunanjim lakiranjem, poudarjenim s črno streho, A-stebrički in ogledali, medtem, ko v notranjosti najdemo sedeže in obloge vrat iz belega usnja in ročno izdelano armaturno ploščo.

mazda-mx-5-z-jubilejno-razlicico-za-25-letnico-1397638516

Mazda prvič razstavlja tudi SKYACTIV-Chassis, to je zgradbo podvozja in celotnega pogona, namenjenega prihajajoči četrti generaciji MX-5. To je prva izvedba tehnologije Skyactiv z vzdolžno postavljenim motorjem in pogonom na zadnja kolesa. Z še nižje postavljenim težiščem in motorjem pomaknjenim še bolj proti sredini avta, bo to najbolj kompaktna izvedba doslej. Poleg tega Mazda računa, da bo znižala težo za več kot 100kg v primerjavi s sedanjim modelom ob hkratni povečani trdnosti in odpornosti v primeru trka.

GALERIJA

  • Vir: http://Mazda
  • Foto: http://Mazda

AKTUALNO