Kia sportage - predstavitev in cena

  • 12.05.2014
  • Andrej Jama
#

Najbolj prodajan športni terenec v Sloveniji je doživel prenovo. Ga prepoznate v opisu? Če ste pomislili na kio sportage, imate prav. V svoji novi obleki je sportage doživel veliko navzven drobnih, toda pomembnih izboljšav tako zunanjosti kot tudi notranjosti, predvsem materialov v kabini. 

kia-sportage-predstavitev-in-cena-1399898724

Zunanji videz prinaša novo motorno masko, nove zadnje LED luči, nova alu 16-, 17- ali 18-palčna platišča in strešno anteno v obliki plavuti morskega psa. V notranjosti se novi Sportage lahko pohvali z uporabo na otip mehkejših materialov na armaturni plošči in vratnih oblogah, z novimi Supervision športnimi merilniki s 4,2-palčnim LCD zaslonom in oblazinjenjem z novimi kombinacijami usnja in/ali blaga. 

V ponudbi je med drugim novi audi sistem s 4,3-palčnim barvnim zaslonom na dotik s kamero, ki prikazuje dogajanje za vozilom, novi premijski zvočni sistem Infinity by Harman z zunanjim ojačevalcem, subwooferjem in 7 zvočniki, FlexSteer sistem nastavitve trdote volana, gretje volana, električna nastavitev voznikovega sedeža in izboljšana priključka za USB in iPod.

kia-sportage-predstavitev-in-cena-1399898721

Novi kia sportage obljublja tišjo vožnjo

Po novem je boljša zvočna izolativnost vetrobranskega stekla z večplastno zaščito. Inženirji so izboljšali tudi tri pomembne tehnične mehanizme, zavoljo manjših vibracij. Okvir prednje obese sedaj prihaja z gumijastim nastavkom (predhodnik je bil brez in neposredno na karoseriji), sredinska os je dodana na pogon, kar ima za rezultat simetrični (enake dolžine) osi prednjega pogona, tu pa je še novo ohišje menjalnika, ki je čvrstejše in tišje.

GALERIJA

Cena novega kia sportage po rednem ceniku je 21.490 evrov z bencinskim in 23.870 evrov z dizelskim agregatom.

  • Vir: http://Kia

AKTUALNO