Kia pro_cee'd GT z dvesto poskočnimi žrebci

  • 26.01.2013
  • Žane Kurent
#

Prve fotografije dolgo pričakovane kia pro_cee'd GT so tu! Čeprav bo potrebno na javno predstavitev še nekoliko počakati do marca, ko jo bodo Korejci predstavili v Ženevi, imamo sedaj možnost, da jo spoznamo preko fotografij. Podobno kot spoznavanje preko spleta, samo da se v tem primeru ne morete nategniti.

kia-pro-cee-d-gt-z-dvesto-poskocnimi-zrebci-1359241422

Pro_ceed GT - prva športna Kia!

Sprednji del krasi fantastična agresivna maska z rdečo črto, ki je sicer zaščitni znak golfove serije GTI. Vgrajeni so LED žarometi, "GT" značka na maski, medtem ko je zadaj nameščen športen odbijač in streha "oblečena" v črno barvo.

V primerjavi s standardno različico je pro_ceed GT obut v 18" lita platišča s tršim in znižanim podvozjem - vse za boljšo in športno lego na cesti. Večji so zavorni diski (300x28 mm spredaj in 262x10 mm zadaj), katera čeljust je prebarvana v živo rdečo barvo. V notranjosti boste uživali v Recaro sedežih in pritiskali plin na aluminjaste stopalke.

Pospešek kie pro_ceed do stotice? 7,9 sekunde

Motor je bil dlje časa uganka, vendar rešljiva. Kio pro_cee'd GT poganja turbinsko gnan 1,6-litrski agregat s 149 kW (200 KM) moči in 265 Nm navora.

Prvič bomo novo kio pro_cee'd GT lahko zapeljali šele sredi meseca maja 2013. Cena takšnega vozila se bo gibala med 24 in 25 tisoč evri (informacija za grški trg).

GALERIJA

  • Vir: http://Kia
  • Foto: http://Kia

AKTUALNO