Kia carens: predstavitev in cena

  • 26.03.2014
  • Žane Kurent
#

Kia skuša v svoji moderni zgodovini popestriti vsak segment vozil. V razredu enoprostorcev že dolgo niso imeli konkurenčnega predstavnika, vendar se je to sedaj spremenilo. Pred vami je novi kia carens. Poznavalce znamke kia bo zagotovo prepričal, saj ga zaznamuje moderna oblika, zanimiva ponudba in dobra opremljenost.

Kia carens je modern enoprosterc, ki da v trenutku vedeti, v katero družino spada, zaradi svoje že prepoznavne in uveljavljene maske. Sodoben videz novega carensa poudarjajo serijske LED dnevne luči in opcijske LED zadnje kombinacijske luči.

Prtljažni prostor meri od 105 litrov (7.sedežev) do 1694 litrov (zloženi sedeži)

Toda bolj kot zunanjost je njena prednost prostoren notranji prostor. Postavlja se s  5- ali 7-sedežno različico in radodarnim prtljažnim prostorom ter številnimi odlagalnimi površinami. Daljša medoosna razdalja pa omogoča zadostno mero prostora za vse potnike, v kolikor na šestem in sedmem sedeži sedijo otroci in ne odrasli. Zadnja dva sedeža se ob neuporabi tudi priročno zložita v prtljažno dno.

Kia carens meri v dolžino 4,52 metrov

Kia carens nudi veliko opreme tako s področja udobja kot varnosti. Na željo kupca dodajo opozorilni sistem TPMS za padec zračnega tlaka v pnevmatikah, sistem pri speljevanju v klanec, opozorilni sistem za nezaželeno odmikanje vozila na sosednji vozni pas, avtomatski menjalnik... Toda močno obremenjena proizvodnja linija terja svoj davek, kar pomeni, da bo carensa čisto po vašem okusu težko kupiti oz. bo čakalna doba precej dolga.

Tudi iz tega razloga so pripavili posebne cene vozil na zalogi, ki se pričnejo pri 17.750 evrih za bencinski 1,6 GDI (99 kW/135 KM) motor. 1,7-litrski dizel s 85 kW (115 KM) stane 18.950 evrov, za sedemsedežno razlčico pa morate prišteti še 800 evrov. Redne cene so namreč kar 6.000 evrov dražje!

Za več uradnih podatkov, infomacij o opremi ter testno vožnjo pa kliknite na spodnjo povezavo.

GALERIJA

  • Foto: http://AvtoArena.si, Kia

AKTUALNO