Katere vsebine lastniki tesla model S iščejo po svojih integriranih brskalnikih?

  • 24.04.2014
  • Andrej Jama
#

Teslin model S ima na svoji konzoli integriran spletni brskalnik, zato lahko voznik med drugim "surfa" po spletu. Oglaševalska agencija Quantcast, ki je specializirana za obdelavo podatkov za namene trženja, je analizirala 30 petabajtov (31 milijonov gigabajtov) podatkov, ki so prišli iz teslinega brskalnika in tako ugotovila, kaj lastniki tesla model S iščejo po spletu.

Najbolj iskane so novice

Med kategorijami pregledanih strani prednjačijo novice s kar 54%, od česar gre v polovici primerov za lokalne novice, ki so aktualne predvsem zaradi poročanja o razmerah na lokalnih cestah. Sledijo raznovrstni spletni servisi, življenjski slog in zabava. Ker je večino tesel model S prodanih v Kaliforniji, se na spisku najbolj obiskanih strani v kategoriji šport najde spletna stran Surfline.com, ki poroča o vremenskih razmerah za surferske navdušence.

Največji delež v Kaliforniji, sledi Georgia in Teksas

Ni presenetljivo, da je največji delež uporabnikov Tesla brskalnika v Kaliforniji, je pa presenetljivo, da se je na tretjem mestu znašel Teksas. Zvezdna država Teksas je namreč sprejela zakon, ki prepoveduje direktno prodajo vozil. Tesla namreč nima uradnih zastopnikov, saj prodaja poteka izključno preko lastnih lokalnih salonov, ki so povezani s tovarno. A to teksaških lastnikov modela S ni odvrnilo od nakupa.

Navečja aktivnost na poti v in iz službe

Zanimiva je tudi razporeditev aktivnosti brskanja po teslinem brskalniku, saj je kljub "špici" na poti v službo in iz nje, opaziti, da aktivnost ne pade drastično med tem časom. Po analiziranih vzorcih je bilo opaziti porast vsebin tipa zabava in življenjski slog, kar lahko pomeni, da se lastniki modela S poslužujejo brskanja po spletu med malicami ali kosili oz. prostim časom.

O multimedijskem sistemu

V modelu S so pri tesli na osrednjo konzolo, kjer običajno najdemo audio sistem, nastavitve za klimo itd., integrirali 17-inčen zaslon na dotik. Brskalnik podpira HTML 5, vendar ne Flasha. Brskalnik je na voljo vsak trenutek, celo med vožnjo - kar je uporabno za sovoznika, a hkrati nevarno za tiste bolj nespametne voznike.

  • Vir: http://Quantcast
  • Foto: http://Quantcast

AKTUALNO