Izpitni centri, kjer lahko po novem opravite vozniško dovoljenje

  • 01.09.2014
  • Klemen Miklavžin
#

Z današnjim dnem se zaprejo številni izpitni centri po Sloveniji. S 1. septembrom 2014 je pričel veljati nov pravilnik o izpitnih centrih za opravljanje vozniškega izpita za voznike motornih vozil. V praksi to pomeni, da se bo moral marsikateri bodoči mladi voznik odpeljati na "glavno vožnjo" v katerega od obstoječih izpitnih centrov. 

Ukinjajo se samostojni izpitni centri: Ptuj, Trbovlje, Velenje, Jesenice in Domžale, ki se bodo pridružili izpostavam večjih sosednih izpitnih centrov. Praktičnega preizkusa pa ni več možno opravljati v mestih Tolmin, Ilirska Bistrica, Ravne na Koroškem, Litija, Idrija.

Po mnenju stroke, krajani manjših mest niso mogli do popolnosti razviti vožnje na zahtevnejši infrastrukturi kot so krožišča, avtocesta, zahtevnejša semaforizirana križišča ipd.

izpitni-centri-kjer-lahko-po-novem-opravite-voznisko-dovoljenje-1409577918

Teoretični izpit bo možno opravljati v izpitnih centrih, ki izpolnjujejo pogoj za elektronsko opravljanje teoretičnega preizkusa.

Izpitni centri, kjer lahko opravite vozniški izpit

Novi izpitni centri po Sloveniji: Celje, Koper, Kranj, Krško, Murska Sobota, Novo mesto, Nova Gorica, Postojna, Ljubljana, Maribor, Slovenj Gradec.

Izpitni centri za preizkus teoretičnega znanja (za vse kategorije): Celje, Trbovlje, Koper, Kranj, Krško, Ljubljana, Domžale, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Nova Gorica, Postojna, Slovenj Gradec, Velenje, Kočevje, Sežana, Črnomelj, Jesenice in Ptuj. 

Če so izpolnjeni pogoji o elektronskem preizkusu, lahko teoretično znanje preverite tudi v Brežicah, Ajdovščini, Tolminu, Idriji, Ilirski Bistrici, Ormožu, Litiji in na Ravnah na Koroškem.

 


AKTUALNO