Italijanska revolucija - Ferrari FF

  • 22.01.2011
  • Žane Kurent
#

Štiri sedeženi Ferrari FF je poskrbel, da so v pokoj "pospavili" Ferrarija 612 Scaglietti. Ob enem gre za prvo vozilo, ki gre iz Ferrarijeve tovarne s pogonom na vsa štiri kolesa in je najmočnejši štiri sedežnik. Kratica FF stoji za Ferrari Four kar ponazarja "Štiri" kolesni pogon in "Štiri" sedeže. Po vsem skupaj so pri Ferrariju dejali, da ne gre zgolj za evolucijo, temveč za pravo revolucijo.

GALERIJA

Ferrari FF pod pokrovom skriva 6,3-litrski V12 motor z direktnim vbrizgom. Agregat razporeja z 651 "konjskimi" močmi pri 8 tisoč vrtljajih in 683 Nm navora pri 6 tisoč vrtljajih. Pospeševanje je vseskozi enakomerno, čigar "stotico" doseže v 3,7 sekundah. Končno hitrost predstavlja 335 km/h, na ničlo pa ga boste spravili z novimi keramičnimi zavorami Brembo.


Za dovršen dizajn je poskrbel italijanski oblikovalski avtomobilistični studio Pininfarina, pod vodstvom Ferrarijevega oblikovalca Flavia Manzoni. Poleg številnih posebnosti tega avtomobila, je tudi velik 450-litrski prtljažnik. Končno avto za v "štacuno".

  • Vir: http://Ferrari
  • Foto: http://Ferrari

AKTUALNO