Grčija želi zgraditi dirkališče vredno skoraj 100 milijonov evrov

  • 08.10.2012
  • Žane Kurent
#

Grčija je država, ki jo je finančna kriza najbolj prizadela. Njeni prebivalci to občutijo na vsakem koraku in očitno so nekateri mnenja, da bo del teh težav mimo, če bo v državi novo dirkališče. Visoki davki in nižanje plač javnim uslužbencem kot kaže niso pripomogli k prebroditvi krize.

Tisti dirkaški navdušenci, ki jim je ostalo nekaj drobiža za bencin, imajo sedaj nasmeh na obrazu kot igralci iz reklam za zobne paste. Ministrstvo za razvoj in promet je namreč že prižgalo zeleno luč za postavitev takšnega objekta, čakajo zgolj še na odziv (denar) vlade. Slednja bi morala prispevati skoraj 30 milijonov evrov davkoplačevalskega ali bolje rečeno, evropskega denarja, ostali del bi prisrbela družba Patras Autodrome SA, ki bo z dirkališčem upravljala.

Če uspejo prepričati vodilne v državi, bi se lahko gradnja pričela nemudoma in končala v 36 mesecih, 497 Grkov pa bi imelo zagotovljena delovna mesta. Ves ta čas pogajanj se omenjajo tudi dirke Formule 1, kar je nekoliko privlečeno za lase. Dirkališče bo sicer zgrajeno po standardih, ki zadostujejo Raikkonenu, Alonsu in druščini, toda zadnjo besedo za uvrstitev na koledar dirk ima v rokah Bernie Ecclestone. Želja alfe in omege pa je razširitev dirk na vzhod sveta, saj je evropskih dirk po njegovem mnenju že preveč.

Omenjenega se zavedajo tudi odgovorni, ki tako računajo na gostovanje številnih drugih prvenstev, ki navdušujejo motošportno javnost.

grcija-zeli-zgraditi-dirkalisce-vredno-skoraj-100-milijonov-evrov-1349441079

  • Foto: http://Carscoop

AKTUALNO