Ford z naprednim krmiljenjem, s katero bo manevriranje vozil lažje

  • 17.06.2014
  • Uredništvo
#

Družba Ford uvaja tehnologijo krmiljenja nove generacije, ki bo olajšala manevriranje z vozilom pri majhni hitrosti in na parkiriščih z omejenim prostorom. Pri večjih hitrosti bo vozilo z novo tehnologijo še bolj dinamično, zato bo vožnja veliko zabavnejša.

Prilagodljivo krmiljenje spreminja razmerje med voznikovim obračanjem volana – številom zasukov – in obračanjem sprednjih koles. Pri običajnih vozilih je razmerje krmiljenja fiksno, s Fordovim novim prilagodljivim krmiljenjem pa se razmerje krmiljenja stalno spreminja glede na hitrost vozila in tako zagotavlja optimalen odziv krmiljenja v vseh pogojih.

Prilagodljivo krmiljenje bo na voljo v začetku prihodnjega leta

Pri manjših hitrostih, na primer pri parkiranju ali manevriranju v utesnjenih mestnih kotičkih, novi sistem poskrbi za dinamičen odziv vozila in preprostejše obračanje, saj obračanje volana v večji meri prenese na kolesi. Pri počasnih manevrih je zato potrebno manj zasukov volana.

Na avtocesti oziroma pri večjih hitrostih sistem optimalno prilagodi odzivnost krmiljenja, zato vozilo na voznikove posege reagira bolj umirjeno in natančno. Zaradi prilagodljivega krmiljenja je vozniku udobneje in zato bolj uživa v vožnji.

ford-z-naprednim-krmiljenjem-s-katero-bo-manevriranje-vozil-lazje-1402902288

  • Vir: http://Ford
  • Foto: http://Ford

AKTUALNO