Ford: tatovom je odklenkalo

  • 16.04.2019
  • Anže Berlič
#

Kraja avtomobilov postaja vedno večja težava, novim tehnologijm pa se zelo hitro prilagodijo tudi tatovi. Dostop brez ključa in odklepanje avtomobila na daljavo je danes že samoumevno, a postaja vedno bolj nevarno.

Tatovi enostavno naročijo napravo preko spleta in že lahko prestrežejo radijske signale, ki jih oddajajo avtmobilski ključi. S tem pridobijo vstopno kodo, ki jim omogoči odklepanje in zagon avtomobila. V kolikor naš sistem v avtomobilu ni najnovejši, se nam lahko kaj hitro zgodi, da se bodo nepredipravi odpeljali z našim avtomobilom.

ford-tatovom-je-odklenkalo-1555441307

Na srečo sta v Evropi dva avtomobila, ki bosta takšnim tatvinam naredila konec. Ford Focus in Ford Fiesta sta med prvimi, ki se bosta z najnovejšo tehnologija borila proti kriminalu. Kluči omenjenih avtomobilov so opremljeni s senzorjem gibanja, ki preidejo v funkcijo mirovanja, če se niso premaknili v zadnjih 40 sekundah. To pomeni, da se v času 'spanja' ne bodo odzivale na naprave, ki jih za svoje početje uporabljajo tatovi.

Razveseljiva novica je, da za omenjeno Fordovo tehnologijo, ni potrebno kupiti povsem novega Focusa ali Fieste. V koliko si že lastite najaktualnejšo generacijo enega ali drugega, lahko zgolj zamenjate ključ in tako boste tudi vi deležni najnovejšega Fordovega varnostnega sistema.

GALERIJA

  • Vir: http://Ford
  • Foto: http://Ford

AKTUALNO