Ford Mustang Mach-E: naelektreni mišičnjak

  • 18.11.2019
  • Anže Berlič
#

Ford Mustang je avtomobilska ikona, z nekaj desetletno zgodovino in ogromno različicami, ki so jih prodali v več kot 10 milijonski 'nakladi'. Ford Mustang je vendarle najuspešnejši "muscle car", oziroma mišičnjak. Ford z modelom Mustang Mach-E piše novo poglavje v svoji zgodovini. Prvič imamo na voljo popolnoma električnega tovarniškega Mustanga in prvič je na voljo v obliki križanca.


Ford Mustang Mach-E bo na voljo z dvema baterijskima paketoma. Manjša litij-ionska baterija bo imela kapaciteto 75,7 kWh, večja pa 98,8 kWh. Manjša bo pošiljana energijo elektromotorju na zadnji osi, večja pa dvema elektromotorjema, ki bosta pritrjena vsak na svojo os. Razdalja, ki jo bo mogoče prevoziti s polno baterijo, sega od 336 pa vse do 600 kilometrov.

ford-mustang-mach-e-naelektreni-misicnjak-1574106838

Kot se za Mustanga spodobi, ima tudi njegova električna različica zajetno število vrancev pod 'motornim' pokrovom. Različica Mach-E GT Performance ima kar 465 konjskih moči in 830 Nm navora, za pospeševanje od 0 do 100 km/h, pa potrebuje manj kot 5 sekund. Na voljo bo še različica s 337 konjskimi močmi in 565 Nm navora, za ostale različice pa bo potrebno še malo počakati.

ford-mustang-mach-e-naelektreni-misicnjak-1574106846

Notranjost gre prav tako v korak s časom, z njo pa tudi tehnologija, ki zajema vse Fordove asistenčne sisteme in najnovejše informacijsko-zabavne "gadgete". Ford Mustang Mach-E bo na voljo proti koncu prihodnjega leta, nekatere različice pa šele v letu 2021.
 

  • Vir: http://Ford
  • Foto: http://Ford

AKTUALNO