Evropska različica novega fordovega ecosporta

  • 25.02.2013
  • Žane Kurent
#

Ford ima na evropskem trgu novega tekmeca med kompaktnimi terenci, model EcoSport, ki spada v najmanjši velikostni razred. Oblikovan je po zadnjih Fordovih modnih smernicah in precej manjši od kuge, saj spada v segment B, kjer ima svoje mesto ford fiesta.

Skupna jima je platforma na kateri sta izdelana, kot tudi številni dizelski in bencinski motorji. Pri novem SUV-u bo prednjačil bencinski EcoBoost s 123 KM.

Varnost je na prvem mestu

Pomembnen poudarek pri novem fordovem ecosportu so nove tehnologije in varnostni sistemi, ki jih bo imel vgrajene. Prvi je SYNC Applink za enostavno povezljivost mobilnega telefona z vozilom. Varnjša rešitev uporabe mobilnika med vožnjo, saj sistem omogoča, da bo voznik do funkcij aparata in vozila dostopal preko glasovne izbire. Ugibamo, da bomo za menjavo radijske postaje kot za pisanje SMS sporočil uporabljali zgolj naš glas.

Dobrodošel je tudi varnosti vtičnik SYNC Emergency Assistance, ki bo v primeru prometne nesreče samodejno reševalnim službam sporočil kraj in posledice trka. Podobne informacijske sisteme imajo v svojih vozilih že številne druge znamke, toda Ford pravi, da bodo prvi, ki bodo sistem vzpostavili v vseh svojih vozilih, ne glede na cenovni razred.

evropska-razlicica-novega-fordovega-ecosporta-1361807837

  • Vir: http://Ford
  • Foto: http://Ford

AKTUALNO