Elon Musk nesramnemu poslovnežu odpovedal naročilo Tesle X

  • 04.02.2016
  • Andrej Jama
#

Pravijo, da ima "stranka vedno prav", a temu ni tako, če se osebno zameriš direktorju Tesla Motors, Elonu Musku. To je spoznal ameriški poslovnež in vlagatelj Stewart Alsop, ki je po predstavitvi novega teslinega modela X napisal članek z naslovom Dragi @ElonMusk: Moralo bi te biti sram, v katerem je napisal nekaj ostrih besed o predstavitvi novega modela X.

Musk je članek vzel kot osebno žaljitev in Alsopu odpovedal naročilo teslinega modela X. Ni natančno znano kaj naj bi se dogajalo, a Alsop je v enem od objav zapisal, da sta se z Muskom pogovarjala po telefonu, nakar se je Musk odločil, da Alsop ni primeren lastnik njegovih električnih avtomobilov. Ne vemo, ali gre za neke vrste doživljenjsko prepoved, ali pa užaljen podjetnež zgolj napihuje zgodbo. Dejstvo je, da se Elon Musk ne obremenjuje preveč, saj je na Twitterju zapisal: "Mora biti slab dan za novice, če zavrnitev nakupa zelo nesramni stranki doživlja toliko pozornosti."

elon-musk-nesramnemu-poslovnezu-odpovedal-narocilo-tesle-x-1454591942

Zanimivo je to, da je Alsop kljub (domnevno) grozni izkušnji, ki jo je imel na predstavitvi modela X še vedno pripravljen plačati okoli 130.000 dolarjev za teslin SUV. To le priča, da je avtomobil res izjemen in presega mnoga pričakovanja, kar pa je navsezadnje cilj Muska, ki vse stavi na inovativnost in uporabnost produkta.

To pa ni edina nenavadna/zabavna zgodba iz Tesle zadnje čase. Pred kratkim naj bi namreč Musk iz skladišča vzel model S, ki je bil že prodan kupcu na Floridi. Z njim naj bi se zapeljal na testno vožnjo, saj je želel preizkusiti novo funkcijo avtopilota. Kasneje so se pri Tesli opravičili in sporočili, da je šlo za "človeško napako".

Kljub vsemu, smo še vedno veliki podporniki Tesle, Muska in vseh njegovih podjetji. Nekdo, ki želi s čistejšimi avtomobili spremeniti svet (Tesla Motors), kolonizirati planet Mars (SpaceX) in iztrebiti fosilna goriva s pomočjo sončne energije (SolarCity, Powerwall) lahko brez slabe vesti vsake toliko prizemlji kakšnega prepotentnega "venture kapitalista".

  • Vir: http://Techcrunch
  • Foto: http://Tesla Motors

AKTUALNO