Dodge pravi, da je charger SRT hellcat najhitrejša serijska limuzina na svetu

  • 17.08.2014
  • Aleš Kerbler
#

Pred vami je prekleto lep in hudoben dodge charger SRT hellcat. Klasične ameriške linije in zmogljiv ter glasen 6,2-litrski HEMI-jev osemvaljnik, ki omogoča pospešek do 100 km/h v 3,7 sekundah. Največja hitrost je 328 km/h. Dodge pravi, da je najhitrejši med vsemi!

dodge-pravi-da-je-charger-srt-hellcat-najhitrejsa-serijska-limuzina-na-svetu-1408270249

O obliki ne bomo izgubljali besed. Gre za tipičnega predstavnika novodobnih ameriških "mišičastih" vozil, ki pod pokroom skrivajo zveri kot je HEMI-jev agregat s 707 KM in 880 Nm navora.

Dodgeva super limuzina je na voljo z zadnjim pogonom in 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Glede na to, da avtomobil kar prekipeva od moči, so inženirji ustvarili tudi poseben profil, ki zaklene marsikatere "sladkorčke". Z vnosom štirimestne PIN kode lahko omejite moč, navor, vrtljaje, podvozje, nastavitve menjalnika, stabilizacijski program, izklop "launch controla"...

GALERIJA

Dodge charger SRT hellcat bo na voljo v prvih mesecih leta 2015 po ceni 60 tisoč ameriških dolarjev. Predsednik uprave je povedal, da bodo njegovo izdelavo najverjetneje omejili na številko 1200. Aja, v Evropi ga ne bo.

  • Vir: http://Dodge
  • Foto: http://Dodge

AKTUALNO