Citroen jumper: sodobno oblikovanje, ki se prilagaja uporabnosti

  • 22.04.2014
  • Uredništvo
#

Citroen jumper je prava prodajna uspešnica in od prve predstavitve na trgu do danes beleži skoraj 800.000 prodanih vozil. Zdaj se bo prerodil in vstopil v novo dobo. 

Do temeljev prenovljen slog

Novi citroen jumper je bil prenovljen do temeljev. Dobil je sodoben slog oblikovanja zunanjosti za novo dobo ter v celoti ohranil vso svojo funkcionalnost, da lahko še naprej služi svojemu uporabniku. Novi citroen jumper že na prvi pogled izraža dinamičnost in trdnost s svojim močnim in zaščitnim novim odbijačem, izbočenimi novimi prednjimi blatniki ter novim pokrovom motornega prostora.

citroen-jumper-sodobno-oblikovanje-ki-se-prilagaja-uporabnosti-1398169205

Volanski obroč je bil prenovljen, da je sodobnejši. Ima bolj ravne linije, kar se sklada z robustnostjo vozila in omogoča lažjo uporabo. Moderen videz potniškega prostora poudarja nova tehnična upravljalna plošča v armaturni plošči z novim izborom avtoradiov. Kot poudarek sloga in kakovosti potniškega prostora je novi citroen jumper dobil tudi novo oblazinjenje sedežev s črno tkanino in dodatki v rdeči in sivi barvi.

citroen-jumper-sodobno-oblikovanje-ki-se-prilagaja-uporabnosti-1398169213

Celovit izbor oblik karoserije

Novi citroen jumper ponuja bogat izbor, zgrajen na raznolikih oblikah karoserije, ki zajemajo 4 dolžine (L1, L2, L3, L4) na 3 medosnih razdaljah (3 m, 3,45 m, 4,04 m) in s 3 višinami na voljo (H1, H2, H3). Skupaj to znaša 8 oblik karoserije z 8 do 17 m3 prostornine.

To pomeni, da lahko ponudi bogato paleto modelov, ki lahko ustrežejo zelo širokemu razponu zahtev in potreb različnih poslovnih dejavnosti.

- nezastekljene in zastekljene furgone,
- podaljšane kabine s 7 sedeži (v sodelovanju s podjetjem Durisotti),
- ploščad s kabino (3 sedeži) in ploščad s podaljšano kabino (7 sedeži),
- prekucnike z največjo dovoljeno skupno maso 335 in takšne z največjo dovoljeno skupno maso 435 Heavy 5 (v sodelovanju s podjetjem Gruau),
- izvedenke, pripravljene za nadgradnjo: golo ogrodje karoserije, podaljšana kabina, pod s kabino ...

Za prevoz oseb je novi citroen jumper na voljo v kombijevski izvedenki s 5 do 9 sedeži.

citroen-jumper-sodobno-oblikovanje-ki-se-prilagaja-uporabnosti-1398169207

Konstrukcija in ergonomija za lažje natovarjanje

Novi citroen jumper se ponaša z zgledno konstrukcijo za boljše razmerje med uporabno prostornino in zunanjimi merami ter z ergonomijo na najvišji ravni ter ponuja:

- najboljšo širino tovornega prostora med blatniškimi koši v svojem razredu: 1,42 m,
- uporabno širino 1,87 m,
- uporabno dolžino v razredu najboljših furgonov, in sicer vse do 4,07 m,
- uporabno prostornino od 8 do 17 m3.

Novi citroen jumper prinaša tudi optimalno dostopnost za lažje vsakodnevne manipulacije, saj ima:

- drsna bočna vrata, ki so lahko široka do 1,25 m,
- zadnja vrata, ki v višino merijo do 2,03 m, kar je najboljše v njegovi kategoriji,
- odprtino zadnjih vrat do 96°, ki se lahko razširi do 180° po zaslugi preklopne osovinice tečaja, za doplačilo pa tudi do 270°,
- nakladalni prag, visok od 49,3 do 60,2 cm,
- pnevmatsko zadnje vzmetenje, s katerim se višina podvozja lahko prilagaja za do 7 cm, obenem pa zagotavlja stalno višino podvozja vozila pri vseh obremenitvah.

GALERIJA

Kakovost za zanesljivost in vzdržljivost

Novi citroen jumper se ponaša z zaupanja vredno kakovostjo za vse poklicne uporabnike, saj so izkušeni inženirji z njim opravili prek 4 milijone testnih kilometrov. Za še večjo zanesljivost in robustnost je bil novi citroen jumper deležen izboljšav številnih elementov, med drugim nove zasnove nosilcev amortizerjev, novega kanala za deževnico pod vetrobranskim steklom za boljšo tesnost, ojačanih tečajev in vrat ter strukture karoserije, prenovljene zasnove sistema vbrizgavanja pri motorjih HDi 110, 130 in 150, izboljšav zaviranja z vidika učinkovitosti, trpežnosti in glasnosti.

Cena še ni potrjena. Prihod je predviden za drugo polovico leta 2014.

  • Vir: http://Citroen
  • Foto: http://Citroen

AKTUALNO