Chevroletovo darilo za Sira Alexa Fergusona

  • 18.12.2012
  • Žane Kurent
#

Sira Alexa Fergusona ne gre preslišati niti na tiskovnih konferencah, niti na igrišču ali v slačilnici, za božič pa bo verjetno zapeljal mimo vas in vi ga ne boste niti opazili.

Sir Alex je v okviru partnerskega sporazuma nogometnega kluba z globalnim proizvajalcem  avtomobilov postal lastnik Chevroleta Volta, električnega vozila, s podajlšanim dosegom. Volt lahko prevozi do 50 milj (80 kilometrov) brez emisij in praktično v tišini, preden se vklopi vgrajeni generator, ki vožnjo podaljša za dodatnih 300 milj (500 km).

Alex Ferguson, trener kluba Manchester United, je povedal: »Menim, da je Volt absolutno fenomenalen. Prijatelj iz ZDA je imel takega in ni nehal govoriti o njem, zato sem ga ob priložnosti preizkusil, saj gre resnično za avtomobil prihodnosti. Zelo sem zadovoljen z njim.«

Chevrolet Volt je na voljo na največjih evropskih avtomobilskih trgih in je poleg mnogih drugih prejel prestižno nagrado evropskega avtomobila leta 2012. Volt lahko prevozi do 50 milj (80 kilometrov) s polno napolnjenostjo z električno energijo, ki je shranjena v litij-ionski bateriji z zmogljivostjo 16,5 kWh. Ko se Voltova baterija izprazni, se vklopi bencinski generator, ki doseg vožnje podaljša za dodatnih 300 milj (500 kilometrov) pri polnem rezervoarju.

chevroletovo-darilo-za-sira-alexa-fergusona-1357548486

  • Vir: http://Chevrolet
  • Foto: http://Chevrolet

AKTUALNO