Če bi Darth Vader kupoval avtomobil, bi izbral koncept Cadillac Estill

  • 30.05.2014
  • Andrej Jama
#

Ta Cadillac je koncept češkega študenta kalifornijske univerze za dizajn, Ondreja Jireca, imenovan Cadillac Estill in če bi Darth Vader kupoval avtomobil, si lahko mislimo, bi se odločil za nekaj podobnega temu.

Jirec pravi da je se koncept dotika zgodovine Cadillaca, a to ne pomeni, da gre za "retro" dizajn. Daleč od tega, avtomobil že na prvi pogled kaže pridihe prihodnosti. Kreator je pri načrtovanju želel ohraniti določene elemente starih Cadillacov s predstavitvijo futuristične, sveže vizije. Najbolj vidna elementa, ki spominjata na Cadillac Eldorado iz leta 1970 sta liniji pokrova avtomobila, ki se na koncu končata s prednjimi lučmi.

Notranji dizajn je načrtovan za najboljšo voznikovo izkušnjo. Vidimo lahko, da je sovoznikov sedež pomaknjen nekoliko nazaj, zato da bi voznik doživljal vožnjo pravega dirkalnega avtomobila, po vzoru koncepta Cadillac Le Mans iz leta 1953.

Jerec je pripravil tudi kratko animacijo sestave avtomobila, ki prikazuje elemente od samega dizajna notranjosti, do končnega izdelka.

Več konceptov avtorja si lahko ogledate na njegovem blogu.

  • Vir: http://Gizmodo
  • Foto: http://Ondrej Jirec

AKTUALNO