BMW vision future luxury: vpogled v prihodnost serije 7

  • 23.04.2014
  • Aleš Kerbler
#

BMW Vision Future Luxury kaže dolgoročen pogled blagovne znamke BMW na dojemanje sodobnega luksuza. Predstavlja v prihodnost usmerjeno fuzijo ekskluzivnosti in inovativnosti za emocionalno in ekskluzivno doživetje v vožnji. Vse to se odraža v izjemni obliki zunanjosti in notranjosti, inovativni tehnologiji, pionirskem inženirskem konceptu lahke konstrukcije in popolni integraciji uporabniškega vmesnika ter doživetju v vožnji, ki optimalno zadovolji potrebe vseh potnikov.

bmw-vision-future-luxury-pogled-v-prihodnost-serije-7-1398244848

Vrhunsko dodelana notranjost

Ta pristop je posebno opazen v notranjosti, kjer oblika izraža tako izvedbo kot tudi funkcijo inovativnih tehnologij. Koncept lahke konstrukcije BMW Vision Future Luxury se na primer odraža v principu optimizirane izvedbe. Posebna geometrija in funkcije posameznih komponent so namreč ustvarjene iz enake plastne strukture, ki jo sestavljajo številni različni nivoji in materiali. Osnovni plasti iz finih karbonskih vlaken sledi funkcionalen nivo, ki vključuje komponente uporabniškega vmesnika, krmilne in prikazovalne vmesnike ter funkcije osvetlitve. Naslednja strukturna in nosilna plast je izdelana iz aluminija in zagotavlja dodatno čvrstost. Nazadnje pa vrhnji sloji iz lesa in usnja ustvarjajo prijeten in udoben ambient. 

bmw-vision-future-luxury-pogled-v-prihodnost-serije-7-1398244850

Novi stilna oblika uporabniškega vmesnika BMW ConnectedDrive

Levi prikazovalnik prikazuje predvsem informacije, povezane z vozilom, medtem ko sredinski sklop s funkcijo programiranja prikazuje hitrost, vrtilno frekvenco in ostale informacije ter različne dodatne podatke, ki se prikazujejo po potrebi. Desni prikazovalnik – prikaz informacij za voznika – ponuja dodatne vsebine iz sklopa infozabave. Voznik prav tako upravlja z vsemi funkcijami tudi preko glasovnih ukazov.

bmw-vision-future-luxury-pogled-v-prihodnost-serije-7-1398244849

BMW Vision Head-Up projektor

Glavni prikazovalnik za voznika pa je vseeno »kontaktno-analogni« BMW Vision Head-Up projektor. Ta projektor razširi voznikov pogled na zunanji svet s projiciranjem informacij neposredno v voznikovo vidno polje. Stavbe, prometni znaki ali nevarnosti se lahko prikazujejo neposredno v realnem okolju in selektivno usmerjajo pozornost voznika na določeno informacijo, ki je v danem trenutku posebno pomembna. Ta tehnologija daje novo dimenzijo funkcijam pomoči za voznika, kot je na primer prikaz omejitve hitrosti, ki ponuja prikaz prometnih znakov v voznikovem vidnem polju, ali pa Traffic Light Assistant, ki ponuja realno-časne informacije o časovnih preklopih luči semaforja.

bmw-vision-future-luxury-pogled-v-prihodnost-serije-7-1398244842

Zasebni prostor v zadnjem delu

BMW Vision Future Luxury za potnike na zadnjih sedežih ponuja razkošje zasebnega prostora. Dva velika, globoko izvedena enojna sedeža povečata privlačnost in vabita potnika, da se umakne v svoj zaseben »miren pristan«. Zložljiva mizica, prikazovalnika za zadnje sedeže in čvrsti nasloni sprednjih sedežev ustvarijo izjemno zaseben ambient, ki loči ta predel od ostale notranjosti. Občutek zasebnosti je poudarjen s sodobno, tekočo geometrijo in izbranimi materiali z obilico lesenih površin, ki se širijo iz zadnje police in razvajajo potnika na zadnjih sedežih v tridimenzionalnem prostoru. Svilena preproga zaokroža ekskluziven sklop materialov v notranjosti BMW Vision Future Luxury.

GALERIJA

  • Vir: http://BMW
  • Foto: http://BMW

AKTUALNO