BMW serije 4: kupe različica nekdanje "trojke"

  • 16.06.2013
  • Žane Kurent
#

O drugačnem poimenovanju BMW-jevih vozil smo že precej napisali, zato tokrat samo bistvo in razlaga, čemu vam danes predstavljamo serijo 4. Nova serija s številko 4 bo imela v svoji prodajni paleti zgolj kupe in kabriolet različico, nekoč poznani kot seriji 3 kupe in kabriolet. Limuzina in karavan ostaja serija 3.

Prav zato sta si serija 3 in serija 4 tako identični. Oblikovno sta si zelo podobni, zato lahko kaj hitro zgrešimo ime serije. Sprednja maska in odbijač sta si skoraj na las enaki, zgolj zadek ima nekaj drugačnih linij in spremenjene žaromete. Štirica je v primerjavi s predhodnico daljša za 26 mm, širša za 43 mm in nižja za 16 mm. Za 5 centimetrov je daljša medosna razdalja, razlika pa je tudi v skupni teži, saj je serija 4 za eno presuho manekenko lažja.

Tri vrste paketov

Glede na to, da kupujete BMW serije 4, verjamemo, da imate še toliko cekinov za nakup katerega od paketov, ki avtomobil obogatijo z dodatno opremo in lepšim zunanjem videzom.

- Sport (dodatki v notranjosti v sijoči črni, športno vzmetenje, 18" lita platišča)

- Luxury (dodatki v kromu in lesu, usnjeni sedeži)

- M sport (aerodinamični M paket, 18" lita M platišča, športno vzmetenje, visoko-zmogljive zavore, M notranjost)

V ZDA bosta na voljo dva motorja

Čez lužo bosta v ponudbi dva bencinska agregata in sicer vstopni model z oznako 428i (179 kW / 240 KM / 345 Nm) in 3,0-litrski šestvaljnik z oznako 435i, ki ima 224 kW (300 KM) in 406 Nm. Do sto pospeši v samo petih sekundah, končna hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h.

Podobno motorno paleto si lahko obetamo tudi v Sloveniji, a verjetno tudi s kakšnim dizelskim motorjem. Cena BMW serije 4 bo v ZDA 31 tisoč evrov, toda ne pričakujte, da boste za takšno ceno dobil serijo 4 tudi v Sloveniji.

GALERIJA

  • Vir: http://BMW
  • Foto: http://BMW

AKTUALNO