BMW serije 4 gran coupe - predstavitev in cena

  • 21.08.2014
  • Nejc Kovačič
#

BMW predstavlja novo karoserijsko različico, za katero smo sprva mislili, da je šala. BMW serije 4 gran coupe je štirivratna izvedba v razredu coupe vozil, ki poleg atraktivne športne oblike, ponuja tudi prostorno in praktično notranjost. Vse to zaradi štirih vrat in dostopnega prtljažnika. Sedaj so v seriji 4 že tri izvedenke: GC (gran coupe), coupe in cabrio.

bmw-serije-4-gran-coupe-predstavitev-in-cena-1408714346

Zakaj šala, se sprašujete? Navsezadnje so pri BMW najavili, da bo novonastala serija 4 namenjena športnim oblikam, natančneje kupeju in kabrioletu. BMW serija 3 pa je namenjena kupcem, ki si želijo prostor in funkcionalno popolnost. Po lansiranju BMW serije 4 gran coupe so se meje med razredoma zbrisale.

Samodejno odpiranje in zapiranje prtljažnika že v serijski opremi

BMW serije 4 gran coupé ima identične dimenzije kot dvovratna različica: dolžina vozila znaša 4.638 milimetrov, širina 1.825 milimetrov, medosna razdalja pa 2.810 milimetrov.Streha je višja in razpotegnjena zaradi novega para vrat, vendar ohranja oblikovne linije dinamičnega zadka coupe različice. Prav zaradi drugačnih zaključkov je večji prtljažni prostor, ki je 35 litrov večji od dvovratne verzije. Skupaj meri kar 480 litrov. Ob zloženih sedežih se prtljažni prostor poveča na 1300 litrov. Več je tudi udobja za potnike v drugi sedežni vrsti, kjer sedijo na sedežih razporejenih v razmerju 40:20:40.

GALERIJA

Športna eleganca serije 4 GC - vrata brez okvirjev!

BMW serije 4 gran coupe s potnikom ponuja lažje vstopanje in izstopanje iz vozila v primerjavi z dvovratno izvedbo coupe. Vrata brez okvirjev poudarjajo prefinjenost koncepta. Funkcionalna eleganca vozila s konfiguracijo sedežev 4+1 je poudarjena z opaznimi okroglimi instrumenti v izvedbi Black Panel in prostostoječim ravnim zaslonom iDrive. 

Cene BMW serije 4 gran coupe se pričnejo pri 41.200 evrih, pri čemer lahko izbirate med različico 420i ali 418d. Najdražji je BMW serije 4 gran coupe z oznako 435xd (AT), ki stane 62.900 evrov.

  • Foto: http://AvtoArena.si, BMW

AKTUALNO