BMW i8 in i3 sedaj tudi z uradno predstavitvijo

  • 29.07.2011
  • Žane Kurent
#

Po tem, ko smo se že razpisali o novi zeleni liniji BMW-jevih vozil, je danes sledila še uradna predstavitev. Gre za električna vozila z oznako i, prva na seznamu pa sta i3 in i8BMW i3 ni samo ekološko vozilo Prvi serijski BMW-jev 100% električni avtomobil. Njegova zgodovina izhaja in koncepta Mega City, novega mestnega malčka pa bo poganjalo kar 170 KM moči ter 250 Nm navora. Za pospešek do 100 km/h bo potreboval zgolj 4 sekunde! Doseg? Pravijo, da bomo z njim "prilezli" vsaj do 130 kilometrov oddaljenega cilja.

GALERIJA

Hibridni BMW i8 Z malčkom i3 si delita enak električni motor, toda i8 ima poleg sebe tudi 1,5-litrski turbo bencinar. Seštevek nam pove, da ima novi ekološki športnik 220 konjskih moči in 300 Nm navora na zadnji par koles. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h, poraba pa manj kot 3 litre na 100 prevoženih kilometrov.

nggallery id=228 template=
V primeru vožnje zgolj na električni motor, je vožnja omejena na 35 km. In ne, podaljšek ne pride v poštev. Varčen, hiter - varen? Za BMW-jevo serijo vozil i, so inženirji razvili nov program varnosti imenovan LifeDrive, ki se deli na dva dela. Pri posameznem modelu so sicer malenkostne razlike, toda bistvo je v tem, da so poglavitni avtomobilski deli zavarovani s posebno aluminjasto strukturo, potniški del pa z lahko, a trpežno plastiko iz karbonskih vlaken.

 

  • Vir: http://BMW
  • Foto: http://BMW

AKTUALNO