BMW 730d xDrive

  • 28.05.2016
  • Gregor Žvab
#

Ste kdaj leteli v poslovnem razredu? Jaz nisem. Si pa predstavljam, da je to podobno, kot če se peljete v novi BMW-jevi seriji 7. No, to pa sem se. Z užitkom in občudovanjem. Najnovejši BMW-jev tehnološki presežek namreč navduši. Pa ne le z udobjem, ki mu je primarno namenjen, temveč tudi z vsem ostalim.

bmw-serije-7-1471290746

Tale test bi lahko pisal v nedogled, saj je ni stvari, ki si je nebi želel omeniti, ampak ker tudi prostora ni neomejeno, bo treba zadeve racionalizirati in samo upam lahko, da ne bom česa izpustil in se potem tolkel po glavi. No ja. To se bom skorajda zagotovo.

bmw-serije-7-1471290749

Če začnemo pri najbolj očitnem, zunanjosti. Navzven BMW Serija 7 pooseblja eleganco. Sodoben pristop je sicer oblikovno tipično BMW-jevski. Na srečo so se prijemov oblikovalca Chrisa Bangla znebili že pred časom, tako da je aktualna bavarska admiralska ladja skladno zasnovana. Težko rečemo, da je lepa, ker je to enostavno prešibka beseda. Je impozantna. Pika. Ob dobrih petih metrih dolžine je to nekako logično, a v praksi teh pet metrov zelo dobro skriva.

bmw-serije-7-1471290741

Za volanom vam bo namreč kristalno jasno, da vozite velik avto, da pa je tako velik, pa niti ne. Je presenetljivo okreten in lahkoten za vožnjo, če začnem pri osnovah. Za to skrbi njegova lahka gradnja. Če ste namreč mislili, da nova sedmica tehta preko dveh ton, ste se pošteno zmotili. Tehtnica mu namreč pokaže zgolj 1900 kg in to je podatek, ki je mene osebno najbolj presenetil. In dejansko se občuti. Vozne lastnosti namreč pritičejo avtomobilu razred nižje. Je dovolj agilen, da bodo tudi ovinki imeli svoj čar, glavno vlogo pa ima udobna vožnja na relacijah, kjer pride do izraza zračno podvozje. To neravnine že v osnovi blaži odlično, ko pa temu dodate še sistem Executive drive pro, potem se vam odpre nov svet. Vsaj meni se je. Neravnine in luknje namreč ne obstajajo več. S pomočjo kamere, analize sloga vožnje in satelitskih podatkov, sistem prilagaja vsak blažilnik posebej in vozniška izkušnja postane v tem primeru že kar neverjetna. Če ste mislili, da so razlike zgolj površinske, ste se pošteno zmotili. Razlike so zelo očitne.

bmw-serije-7-1471290775

Za prijetno in že kar luksuzno vožnjo pa poskrbi tudi notranjost. Tam namreč vlada udobje. Sedenje in položaj za volanom sta odlična, potem pa je tu še sama opremljenost, ki ji ni konca in to kljub temu, da različica, ki sem jo preizkusil, niti ni bila »naložena« do konca. Izbor materijalov, kvaliteta izdelave in sam občutek prestiža pomenijo neko novo izkušnjo na področju avtomobilov. In če boste iskali tipično BMW-jevo armaturno ploščo, jo boste našli zgolj deloma. Oblike so prepoznavne, uporabniška izkušnja pa nekaj povsem drugega. Vse je digitalizirano, občutljivo na dotik in vrhunsko obdelano, digitalizacija pa je našla pot tudi na zadnjo klop, kjer je potnikom na voljo tablični računalnik, preko katerega lahko upravljajo z nekaterimi funkcijami BMW-ja serije 7.

bmw-serije-7-1471290762

Prav posebno doživetje pa je gestikularno upravljanje z multimedijskim delom sistema. Posebna kamera, nameščena v kabini, prepoznava kretnje, s katerimi se lahko spreminja glasnost, preskakuje skladbe in postaje, ter upravlja s telefonom. V teoriji in tudi praksi stvar deluje odlično in je tudi zelo zabavna, a če vas kdo opazuje na semaforju, medtem ko želite vi do konca »nabiti« kakšen Wernerjev komad, si zna misliti, da ste malce čez les. Iz dveh razlogov.

bmw-serije-7-1471290751

Pogonski sklop »osnovne« dizelske sedmice je preverjen. Gre za tri litrski turbo dizel, ki zmore 195 kW/265 KM in ogromnih 620 Nm navora. Ob ugodni teži glede na dimenzije, sta ta podatka odlična in verjeli ali ne, tako motorizirana sedmica zmore 100 km/h prej kot v šestih sekundah, končna hitrost pa je omejena na 250 km/h. Tudi osem stopenjski samodejni menjalnik je razred zase, pri sami vožnji pa so tu še najrazličnejša pomagala, med drugim tudi odlično delujoči radarski tempomat, omeniti pa velja tudi laserske žaromete, ki dejansko ponoči pričarajo dan.

bmw-serije-7-1471290743

Morda sem v testnem avtu pogrešal kakšnega izmed »sladkorčkov«, ki ga pri BMW-ju tako radi izpostavijo. Tu mislim predvsem na avtonomno vožnjo ali pa možnost samodejnega parkiranja z upravljanjem preko ključa – le ta je, milo rečeno, vesoljski. A ko to rečem, se zdim sam sebi preveč zahteven. Pa tudi dejansko sem, če govorimo o avtu za več kot 160 tisočakov?

bmw-serije-7-1471290756

BMW 730d xDrive

Cena vstopne različice: 104.650 € (BMW 730d)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 108.150 € (BMW 730d xDrive)

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 165.452 €


Motor: dizelski, 6-valjni, 2993 ccm, moč 195 kW (265 KM), navor 620 Nm

Mere: dolžina 5096 mm, širina 1902 mm, višina 1467 mm, prtljažnik 515 litrov

Zmogljivosti (tovarna): hitrost 250 km/h, pospešek do 100 km/h 5,8 sekund

Poraba (tovarna): 5,2 l/100 km (mešano) Emisije CO2: 137 g/km

GALERIJA


AKTUALNO