BMW 218d xDrive Gran Tourer

  • 04.06.2016
  • Gregor Žvab
#

PLUSI

  • Pogonski sklop
  • Poraba
  • Družinski premium
  • Uporabnost
  • Napredni dodatki

MINUSI

  • Cena dodatne opreme
  • Smiselnost xDrive doplačila?
Za dinamičnega očka zmogljivosti niso vse. Avto mora tudi izgledati. Dotični Gran Tourer izgleda zelo dobro!

Bavarski poskus prodora v svet družinskih enoprostorcev je uspel bolj, kot bi si na začetku lahko mislili. Serija 2 Gran Tourer je pravi dokaz za to, saj jih, v kombinaciji z manjšim Active Tourerjem po slovenskih cestah videvamo kar precej. Njegova prostornost in prilagodljivost sta glavna aduta in po tem, ko smo pred časom že preizkusili zelo podoben avto, smo tokrat v roke dobili še takega s štiri kolesnim pogonom xDrive.

bmw-218d-xdrive-gran-tourer-1471094580

Pa da malce obnovimo snov, ki smo jo vzeli lani. Osvežen pristop k notranjosti je prinesel nekoliko drugačno armaturno ploščo, kot smo je vajen pri ostalih izdelkih, ki so doma v bavarski prestolnici. Kljub temu pa jo sestavljajo že poznani elementi, tako da s privajanjem nanjo, če ste le vsaj približno BMW-jev prijatelj, ne boste imeli težav. Ali je všečna ali ne, presodite sami. To je tako ali tako stvar osebne presoje. Sam nekih posebnih anomalij nisem našel in sem se v avtu dobro počutil. Tudi po zaslugi udobnega in višjega sedenja, ki omogoča boljšo preglednost naprej. V avtu je bilo na voljo vse kar smo potrebovali in še marsikaj, kar nismo, vendar od viška glava ne boli. Morda na koncu le od cene. Ampak to je dejansko zgodba za na konec in z obrazložitvijo.

bmw-218d-xdrive-gran-tourer-1471094598

M paket opreme pusti pečat tudi v notranjosti. Športni sedeži in volanski obroč so glavni pokazatelj, da se ta 218d spogleduje tudi s športnostjo, pa čeprav je o tem v okviru družinskega enoprostrca z varčnim dizlom težko govoriti. Je pa tudi res, da ta dinamičnega očka zmogljivosti niso vse. Avto mora tudi izgledati. Dotični Gran Tourer izgleda zelo dobro!

bmw-218d-xdrive-gran-tourer-1471094611

Zunanjost sicer v osnovi ni ravno najbolj po mojem okusu, a športni dodatki M oddelka tudi ta vtis močno popravijo. Zašiljen sprednji del z nekoliko drugačnim odbijačem in pa velikimi platišči ga dejansko delajo na pogled bolj dinamičnega, kot v resnici je. Dvo litrski turbo dizelski motor namreč zmore 110 kW/150 KM, kar je v osnovi dovolj in v kombinaciji s samodejnim menjalnikom tudi precej ekonomično. Okoli petih litrov se je namreč gibala poraba na testu, pa tudi ob priganjanju pretirano ni narasla. Je pa zato želja po nekoliko hitrejši vožnji, saj se avto, predvsem glede na visoko težišče, ceste zelo dobro drži, tudi odvečnega nagibanja pa je malo. Svoje k legi na cesti doda tudi štiri kolesni pogon, vendar pa v normalnih pogojih njegove uporabe niti ne boste zaznali, saj se je večino časa sistem držal kar sprednjega kolesnega para.

bmw-218d-xdrive-gran-tourer-1471094625

Različnih pripomočkov je bilo v testnem avtu v izobilju. Od radarskega tempomata, zaznave objektov pred vozilom, prepoznave prometnih znakov, do »head-up« projekcijskega zaslona, električnega odpiranja prtljažnih vrat (tudi z brco pod odbijač) in mnogoterih povezljivosti znotraj multimedijsko – informacijskega sistema. Slednjega se upravlja preko vrtljivega gumba med obema sedežema, ki je opremljen tudi s sledilno, drsno ploščico. Priznam. Na slednjo se, kljub velikemu številu »zvoženih« BMW-jev, še nisem uspel navaditi.

bmw-218d-xdrive-gran-tourer-1471094630

BMW 218d xDrive Gran Tourer je vzoren poskus BMW-ja, poseči v področje družinskih enoprostorcev. Glede na velikost Mercedesovega B-ja, tudi nima konkurence v premijskem razredu, so njegovi tekmeci praviloma cenejši. Koliko odtehta ta razlika na koncu, je vprašanje. Dejstvo pa je, da z dodajanje opreme bavarčeva cena poleti v višave. Dobesedno. Testni je namreč skorajda dosegel 55 tisočakov.

BMW 218d xDrive Gran Tourer

Cena vstopne različice: 26.600 € (BMW 216i Gran Tourer)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 33.850 € (BMW 218d xDrive Gran Tourer)

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 54.766 €


Motor: dizelski, 4-valjni, 1995 ccm, moč 110 kW (150 KM), navor 330 Nm

Mere: dolžina 4253 mm, širina 1800 mm, višina 1441 mm, prtljažnik 360 litrov

Zmogljivosti (tovarna): hitrost 205 km/h, pospešek do 100 km/h 9,1 sekund

Poraba (tovarna): 4,7 l/100 km (mešano) Emisije CO2: 133 g/km

GALERIJA


AKTUALNO