Avtomobilski oglasi, ki stavijo na srčni utrip

  • 09.08.2012
  • Žane Kurent
#

Oglaševalske agencije, ki skrbijo za svoje stranke iz avtomobilskega sveta, se poslužujejo najrazličnejših taktik. Ena izmed njih je merjenje srčnega utripa, ki je pokazatelj dinamičnosti in športnosti avtomobila. Zveni kot dobro zastavljena taktika, toda zmagovalec je tisti, ki obvlada tudi podrobnosti.

Lexus je pred kratkim predstavil novo hibridno limuzino LS450h, za katero so si pri milanski oglaševalski agenciji Saatchi & Saatchi želeli, da v njej okusimo občutek športnosti. Si jo potencialni kupci te prestižne in udobne limuzine sploh želijo? Ali je njihova taktika zgolj prikazati hibridni pogon kot odlično alternativo bencinski razigranosti.

Spomnili smo se še italijanske reklame za alfinega mita. Za pripravo so poskrbeli pri agenciji Drori Shlomi BBDO. Bistvena razlika med omenjenima reklamama je, da v tej srčni utrip merijo vozniku in ne sovozniku, ki ga v adrenalinsko vožnjo popelje profesionalen dirkač. Še bolje pa se je izkazal "blooper" med snemanjem tega oglasa.

Da je Alfa Romeo sinonim športnosti in drznosti, dokazujejo reklame z lenivcem Slothom v glavni vlogi. Rdeča nit je sevda bitje srca.


AKTUALNO