Avstralska policija poziva voznike, naj ne uporabljajo iOS 6 zemljevidov

  • 10.12.2012
  • Andrej Jama
#

Že nekaj časa je sedaj znano: iOS zemljevidi so zanič! Vsi, od Tima Cooka dalje, smo to že spoznali, a sedaj zadeva postaja nevarna. Viktorijska policija v Avstraliji svari voznike, naj teh zemljevidov ne uporabljajo zaradi varnostnih razlogov. Kateri so ti varnostni razlogi? Nič posebnega, razen tega, da so se mnogi znašli globoko v avstralskem nacionalnem parku in tam obstali več ur.

Murray Sunset National Park se nahaja približno 70 kilometrov od mesta Mildura, a očitno ne za Applove zemljevide. iOS zemljevidi namreč kažejo, da je mesto na sredini nacionalnega parka, kar je v zadnjih tednih postala resna težava. Ker v parku ni virov pitne vode in ker temperature poleti na močnem soncu dosežejo tudi to 50°C, je policija dobila veliko klicev motoristov, ki so obstali sredi parka kjer ponekod ni niti telefonskega signala! Mnogi so v parku obtičali več kot 24 ur in v močnem soncu hodili po nevarnem terenu, da bi "ujeli" vsaj eno črtico na mobilcu.

Gre še za hujši primer kot tisti, ko so iOS zemljevidi pred časom na drugem koncu Avstralije poslali moškega do neke privatne hiše, namesto v bolnico. Čakamo naslednji "update" iOS-a... do takrat pa Google maps.

  • Vir: http://Mashable
  • Foto: http://Google Maps

AKTUALNO