Audijev samodejni sistem vožnje v prometnem zamašku

  • 24.01.2013
  • Žane Kurent
#

Vsakodnevna gneča na cestah zna povzročiti pri voznikih precejšnjo nejevoljo. Strokovnjaki pripisujejo veliko mero stresa v takih trenutkih, zato so se pri Audiju odločili, da naredijo konec neskončnemu pospeševanju in zaviranju.

Pionirji samodejne vožnje

Kar nekaj avtomobilskih znamk v zadnjem obdobju preizkuša najrazličnejše sisteme za samodejno vožnjo. Med njimi je tudi Audi, ki je pred kratkim predstavil koncept samodenjnega parkirnega sistema.

Zadnja inovacija inžernijev iz Ingolstadta predstavlja samodejno vožnjo vozila v prometnih zamaških. Za razliko od prej omenjenega sistema parkiranja, bomo slednjega že uporabili v novem audiju A8 leta 2016. Za svoje delovanje uporablja dva radarska senzorja, osem ultrazvočnih senzorjev in širokokotno kamero. Prednost sistema je, da se v tistih trenutkih, ko se peljemo s hitrostjo polža, lahko spočijemo in naše misli umirimo. Tovrsten Audijev sistem bo krmilo, pospeševanje in zaviranje prevzel pod kontrolo vse do hitrosti 60 km/h.

Kako na vse te rešitve gledate vi? Kaj pravite na vožnjo prihodnosti, ki bo kot vse kaže, nič več odvisna od naših nog, rok in možganov?

  • Vir: http://Audi
  • Foto: http://Audi

AKTUALNO