Audi Q2 - predstavitev in cene novega modela

  • 30.11.2016
  • Anže Berlič
#

Q2 bi po velikosti lahko uvrstili med segmenta A0 in A, poleg tega pa Audi s tem v nižje razrede avtomobilov uvaja premium kakovost, saj gre vendarle za mlad in hitro rastoči segment.

audi-q2-predstavitev-in-cene-novega-modela-1480496550

Pri novincu takoj opazimo nov oblikovalski slog, kjer je osnova za oblikovanje mnogokotnik z opaznimi ostrimi robovi. Markantne linije še dodatno poudari kopica različnih barv, noto personalizacije pa doda C-stebriček, ki je v večini primerov drugačne barve kot preostala karoserija avtomobila.

audi-q2-predstavitev-in-cene-novega-modela-1480496629

Na voljo so trije nivoji opreme s pomočjo katerih imajo kupci širok izbor personalizacije vozila, s tem pa si je Audi ustvaril visok potencial za pridobivanje novih kupcev, predvsem tistih iz mlajših ciljnih skupin. Osnovnega Q2 si lahko omislite z oblikovno linijo sport ali design, vsako izmed teh pa lahko še obogatite z dodatnim paketom opreme S line. 

audi-q2-predstavitev-in-cene-novega-modela-1480496713

Notranjost je prilagojena vozniku in skuša z kar se da malo stikali ohraniti koncentracijo voznika na samem cestišču. K temu dodatno pripomore projecirni zaslon, ki je nameščen pred voznika in ponuja kopico informacij, od navigacije pa vse do prikazovanja prometnih znakov in omejitev hitrosti. Prvič smo lahko pri Audiju zasledili osvetljene okrasne elemente. Kupcem je tudi tu na voljo visoka stopnja personalizacije, izbirajo lahko namreč med 8 različnimi tipi dekorativnih elementov in to v treh različnih vrstah materiala. Te poudarke lahko zasledite predvsem v rdeči, rumeni in oranžni barvi. Na voljo so navadni ali športni sedeži, in sicer v tekstilnem oblazinjenju, usnjenem, ali pa v kombinaciji usnja, alkantare ali umetnega usnja.

audi-q2-predstavitev-in-cene-novega-modela-1480496777

Asistenčni sistemi so na voljo posameznikom ob naročilu, s tem pa so tudi na tem področju omogočili individualno izbiro, saj si lahko vsak posameznik izbere tiste asistenčne siteme, ki jih potrebuje. Sistema za preprečevanje nadaljnjega naleta in za prepoznavanje peščev sta v avtomobilu serijsko. Pri osnovnem nivoju opreme imamo na voljo halogenske žaromete, LED žarometi so na voljo ob doplačilu. Kot vedno je tudi pri Q2 na volji MMI sistem, tokrat z 8,3 palčnim zaslonom.

audi-q2-predstavitev-in-cene-novega-modela-1480496803

Motorna paleta obsega 3 bencinske in 3 dizelske agregate. Tako dizelski kot bencinski agregati imajo razpon moči med 85 kW (116 KM) in 140 kW (190 KM). Cena najcenejšega bencinskega agregata 1.0 TFSI znaša 24.600 €, za dizelskega 1.6 TDI pa je potreno odšteti 25.900 €.

GALERIJA

  • Vir: http://Audi
  • Foto: http://Anže Berli?

AKTUALNO