Audi nam je na CES 2015 predstavil pametno uro in samovozeč audi A7

  • 09.01.2015
  • Žane Kurent
#

Sejem elektronike CES 2015 v Las Vegasu je zopet ponudil številne tehnološko dovršene produkte. Znamka audi je predstavila tri pomembne produkte, ki so osnova za prihodnost znamke.

Avtonomni audi A7

Že prvi dan se je na 885-kilometrsko pot odpravil A7 Piloted Driving Concept, ki je pot od Silicon Valleyja do Las Vegasa prevozil samodejno v družbi avtomobilističnih novinarjev, ki so lahko popolnoma sproščeno uživali v vožnji z vozilom, ki mu državni zakoni dovoljujejo samodejno vožnjo po javnih cestah. Sistem je razvit s strani audijevih inženirjev.

 

Audi prologue concept

Audi je na sejem CES pripeljal tudi koncept prologue, iz katerega bo v prihodnosti nastala nova družina audi. Napoveduje drzne oblikovne linije in nov pogonski sistem. Poleg 4,0-litrskega osemvalnika priskrbi nekaj moči tudi električni motor, tako da ima audi prologue concept skupaj kar 677 KM in 950 Nm. Dovolj, da do 100 km/h pospeši v 3,5 sekundah. V primerjavi s prejšnjim konceptom, ki ga je poganjal samo konvencionalni motor, pa so uspeli znižati emisije CO2 iz 199 g/km na 185 g/km.

Audijeva pametna ura

Glavni tehnični direktor razvoja in član uprave audi, Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, je predstavil novo pametno uro, s pomočjo katere lahko lastnik audija preveri določene podatke kot so informacije o stanju motorja, odprtost oken, temperaturo zraka v potniški kabini...

Vseh funkcij še niso razkrili, trdijo pa, da se ura z vozilom poveže preko NFC (visokofrekvenčna komunikacijska tehnologija kratkega dosega) povezave. Omenjen način pvoezljivosti so inženirji izbrali zato, ker tovrstna tehnologija za svoje delovanje ne potrebuje napajanja.

audi-nam-na-ces-2015-predstavil-pametno-uro-in-samovozec-audi-a7-1420754173

  • Vir: http://Audi
  • Foto: http://Audi

AKTUALNO