Audi Lunar Quattro odhaja na luno

  • 30.11.2016
  • Žane Kurent
#

Audi se kot prva avtomobilska znamka odpravlja na potovanje v vesolje. V zadnjih mesecih so razvijali vozilo z imenom Audi Lunar Quattro, ki bo konec prihodnjega leta pripeljan na naš edini naravni satelit. Do tja ga bo pripeljalo podjetje Spaceflight Inc., ki redno opravlja logistični naloge v vesolju.

Do lune ga čaka pot dolga skoraj 350.000 kilometrov

Audijevi inženirji so skupaj s strokovnjaki že dlje časa pripravljali vozilo. V zadnji fazi razvoja so uporabili še nekoliko lažje materiale, ki so jih izdelali s pomočjo 3D tiskalnika, zaradi česar Audi Lunar Quattro tehta zgolj 30 kilogramov. Nanj so nameščene številne 360-stopinjske kamere in radarji za prepoznavo ovir. Poudarek so namenili tudi optimizaciji elektronike in naprednemu štirikolesnemu pogonu. V zaključni fazi bodo vozilo preizkusili na Bližnjem Vzhodu, kjer veljajo do neke mere podobne ekstremne razmere.

"S projektom Audi Lunar Quattro smo vstopili v neko novo, še ne raziskano območje, ki nam bo podalo odgovore na mnoga vprašanja. Odziv avtomobilskih komponent na ekstremne razmere bo za nas izrednega pomena, saj bo to vplivalo na nadaljni razvoj številnih sestavnih delov", je komentiral Michael Schoffmann, vodja razoja menjalnikov pri znamki Audi in koordinator projekta.

  • Vir: http://Audi
  • Foto: http://Audi

AKTUALNO