Audi A3 limuzina: predstavitev in cene

  • 06.11.2013
  • Žane Kurent
#

Tretja generacija audija A3 bo najštevilčnejša. Poleg trivratnika, petvratnega sportbacka, smo danes spoznali še štirivratno limuzino. Naslednje leto pride še audi A3 kabriolet. In kje tiči razlog v prodaji nove karoserijske različice? Trend je takšen, da so v tem razredu limuzine zopet »in«, a menimo, da so za rast prodaje limuzin najbolj zaslužne Kitajska, ZDA in Južna Amerika, kjer je povpraševanje po njih najštevilčnejše.

Kaj je drugače?

Novi audi A3 limuzina ima nadvse športen izgled, z izrazitimi linijami in kupejevskim izgledom, ki prinaša številne pozitivne občutke, kot tudi kakšne negativnega (manj prostora na zadnji klopi). Kljub temu je od petvratnega audija A3 sportback daljši za 146 mm in meri 4456 mm.

Dostop do spleta s hitrostjo do 100 Mbit/s

Notranjost je poznana: enostavne linije, logična razporeditev tipk na osrednji konzoli in kakovostna izdelava. Počutje je odlično. Tu  velja omeniti napreden MMI multimedijski vmesnik, ki omogoča dostop do spleta preko ultra hitre povezave LTE.  Vse kar potrebujete je še eno SIM kartico od operaterja, ki jo vstavite v režo vmesnika. Prenos podatkov se uporablja za navigacijo (Google zemljevidi), iskanje prostih mest v parkirnih hišah, informacijah o mednarodnih letih... Uporaba storitve ne bo onemogočala prostoročno telefoniranje.

audi-a3-limuzina-predstavitev-in-cene-1383764600

Motorna paleta izpopolnjena naslednje leto

Dizelski motorji bodo prihodnje leto doživeli prenovo v obliki upoštevanja okoljskih standardov EURO6, medtem ko štirivaljlni turbo bencinski motorji direktive že dosegajo. Še nekaj za kupce, ki vedo kaj pomeni pri audiju črka S: najmočnejša različica audija S3 poganja 2,0 TFSI motor s pogonom quattro in močjo 222 kW (300 KM) in 380 Nm.

audi-a3-limuzina-predstavitev-in-cene-1383764608

Cena enaka za dizla kot bencinarja

Vstopni bencinski in dizelski model s serijsko opremo staneta 24.640 evrov. V nadaljevanju izbiranja dodatkov, se lahko odločite za višjo stopnjo opreme, ki se deli na dva dela: paket opreme ambition je navdahnjena s športnostjo, za pristaše udobja je na voljo paket opreme ambiente. Najdražji varianta stane 36.400 evrov. Audi S3 limuzina stane 45.120 evrov.

GALERIJA

Dogajanje na Facebooku:

 

 

 

  • Foto: http://AvtoArena.si

AKTUALNO