Ameriška zvezda - drugačna Volkswagen Jetta

  • 27.02.2011
  • Andrej Jama
#

Na oni strani luže je vse drugače.  Pa to ni le reklo, temveč kruta realnost. Ko sem pred leti čez poletje bival ne daleč stran od svetovne prestolnice filma, famozno zanemarjene četrti LA, slavnega in opevanega Hollywooda mi je družbo delala druga od sedaj šestih generacij Jette. V mestu kjer brez avtomobila ne gre in kjer je tako bankomat, kot kondomat… opremljen z dovozom.

Je bila Jetta več kot eksotika, pa vendar tako ameriška. Avtomatski menjalnik, bordo rdeča barva, nekoliko večje ameriške luči in značilen zvok 6-cilindrov. Jetta se je v Ameriki prijela in je predstavljala odlično izbiro za drugi avto. Američani se bodo tokrat odločali med Subaru Imprezo, Mazdo 3, Hondo Civic in po novem še Jetto, ki v svojem šestem rodu prebuja čustva povezana z drugačnostjo. In kupci Jette onkraj luže so saj želeli biti neameriški na tako ameriški način. Našli bi jih v segmentu ljubiteljev eksotičnih znamk kot sta Saab in Volvo. Znamki, ki Američanom pomenita jasen predznak. Voznik je zdravnik, arhitekt ali pač geek. Drugačnost in predznak stare celine pa je pridobival točke skozi svoj značilni dvojni W. Generacije se namreč spominjajo seksualne revolucije in z njimi povezanimi vragolijami iz študentskih let.  To ostane in to se prime. In Američani ljubijo svojo kratko, a pestro zgodovino.

Jetta je na slovenske ceste pripeljala v zadnjem mesecu. Evropejci jo vidimo, kot malega Pasata…ekvivalent Audi-ju A4, malo manjšo Škodo Octavio. In prav nekje tam se nova Jetta znajde tudi cenovno. Ni poceni je pa drugačna in odlična alternativa če ste ljubitelj limuzinskega zadka. Ki je v tem segmentu nesramno zanemarjen in trenutno praktično nima dostojnega konkurenta. Saj ne po pedigreju ter predznaku drugačnosti.

Njegovo konkurenco vidim le v Mazda 3 sedan, ki se po ceni izjemno približa ter kakšnemu večjemu Korejskemu ali Japonskemu primerku. A to so že večji štirikolesniki in popolnoma drug avtomobilski razred. Jetta je zato lahko primerna izbira, če ciljate na nekoliko dražjega, sicer nekoliko večjega in po pedigreju boljšega Audija A4. V osnovi je dostopnejša, a še vedno precej draga. Ker pa sem v čustveni in finančni zagati si lahko izberem svojo Jetto, odtavam v bljižni VW salon ter do svojega zavarovalniškega agenta, ki mi nesramno ponuja poleg zavarovanja še ureditev leasinga zahtevam potezo, ki me bo naslednjih 5 let stala saj 300€ mesečno.  Ter čisto mogoče naročim svojo… novo Jetto. V tem scenariju bi po vsej verjetnosti izbral: * Volkswagen Jetta 1.6 TDI, avtomatik s 105 iskrivimi konjiči ter  7 stopenjskim DSG menjalnikom z osnovnim paketom opreme Highline, ki znese nesramnih 21.617€, ki pa jih zaradi svoje ne čimernosti moram in hočem nadgraditi še z Asistemčnim sistemom (park senzorji – spredaj in zadaj) v vrednosti 523€; kovinsko barvo (črna) 142,23€; klimatsko napravo Climatronic za bolanih 200€, paket električno poklopni zunanji ogledali s senzorjem za dež in ostalo šaro za 348€; pametni sprednji meglenki 134,83€; napravo za prostoročno parkiranje Bluetooth (premium) za 529,73€; Športni paket Charleston Volkswagen, ki vključuje 18 col platišča in pnevmatike, športno podvozje ter razne lepotne dodatke za 1.201.89€; radio RCD 510 MP3  za 307,27€; z multimedijskim priključkom USB za 158,44€; sistem KeyEasy za 331,28€; sredinski naslon za roke za 192,05€; zračni blazini zadaj za 299,27€ (varnost za otroke); ter zimski paket za 441,71€, ki premore ogrevane pralne šobe ter pranje žarometov,… na seznam bi dodal še usnje, vendar bi taka Jetta presegla ceno zdravega razuma… Čeprav na ceni kot taki ne vidim prav nič normalnega, saj moja izbira znaša 26.422€ za avto, ki ima identično opremo in konje kot Renault Megane Break GT line 1.6 in stane borih 16.500€.

Čeprav primerjava ni na mestu, pa je vendar lahko popolnoma relevantna saj gre za slična avtomobila, podobnih tehničnih karakteristik in opreme – s kilometrsko cenovno razliko. V naslednjih dneh si bo uredništvo Avto Format poizkusilo pridobiti v test tako zvezdo tega članka Jetto, kot izzivalca Renault Megana GT. Skupaj bomo iskali razlike, kot tudi skupne točke in ugotovili kje se skriva teh 10.000€ finančne razlike.


AKTUALNO