AM-RB 001: najboljši aston martin vseh časov? Ja!

  • 19.02.2017
  • Žane Kurent
#

To je aston martinov superšportnik, ki trga asfalt! James Bond bi si ga verjetno zelo želel, a bi bil z njim preveč vpadljiv. AM-RB 001 je izjemen izdelek, rezultat znanja in izkušenj številnih inženirjev s celega sveta.

Podjetje Cosworth je izdelalo 6,5-litrski V12 motor s kar 900 konji. Potem ima AM-RB 001 tehnologijo, kakršno imajo sodobni dirkalniki formule 1; med zaviranjem se kinetična energija pretvori v baterije, ki so jo v ta namen izdelali hrvaški inženirji iz podjetja Rimac.

am-rb-001-najboljsi-aston-martin-vseh-casov-ja-1487507580

V dirkalniku najdemo tudi zmogljiv menjalnik podjetja Ricardo, Bosch je razvil računalniško enoto, Alcon and Surface Transforms pa karbonske zavore za ekspresno ustavljanje. Multimatic ima izkušnje pri izdelavi karbonske konstrukcije. Ja, slednji so jo naredili tudi za fordov dirkalnik GT.

am-rb-001-najboljsi-aston-martin-vseh-casov-ja-1487507582

Kaj naj rečemo - superioren avtomobil, ki ima najboljše komponente, ki si jih voznik lahko zaželi. Svoj del so prispevali najboljši s svojega področja. Za piko na i pa še komentar glavnega tehnika pri moštvu F1 RedBull Racing, Adriana Neweyja, ki je dejal, da je AM-RB 001 rezultat ekipnega dela, ki se lahko meri z dirkalnikom formule ena.

Videli ga bomo tudi v Ženevi

GALERIJA

  • Vir: http://Aston Martin
  • Foto: http://Aston Martin

AKTUALNO