Alfa romeo giulietta: predstavitev in cene

  • 07.02.2014
  • Žane Kurent
#

Alfa romeo giulietta se počuti vse bolj osamljena v prodajnem salonu, saj ji družbo dela zgolj še alfa romeo mito. Kaj bo z novimi modeli v prihodnosti, še ni povsem jasno. Pisali smo o lansiranju devetih novih modelih do leta 2016.

alfa-romeo-giulietta-predstavitev-in-cene-1391720683

Že tako čudovito alfo romeo giulietto smo danes opazovali v prenovljeni podobi. Predstavnik podjetja Avto Triglav, uvoznik za znamko alfo romeo, je danes dejal, da je nekatere odlične tehnične karakteristike težko še izboljšati. Mi bi v ta krog umestili tudi prekrasen dizajn, ki ga je nemogoče prekositi. Prav zato so imeli oblikovalci bore malo dela s preoblikovanjem zunanjosti. V ponudbo so dodali tri nove barve (bela perla, rjava in športno modra), tri nova lita platišča, potemnili prednje žaromete in preoblikovali meglenke.

Cena alfe romeo giuletta se začne pri 15.950 evrih

Več novosti je v notranjosti. Sedeži so novi, kot tudi oblazinjenje in barvne kombinacije. Pritegnil me je na novo zasnovan volan z zanimivim detajlom v obliki črke V, kakršnega najdemo na maski. Načrtovalci kabine so nam priborili še nekaj dodatnega prostora za drobnarije, inženirji pa vgradili multimedijski sistem Uconnect. Slednji je na voljo v dveh različicah: osnovni ima 5-palčni zaslon na dotik, bluetooth, predvajalnik CD/MP3, USB in AUX. Uconnect s 6,5-palčnim zaslonom ima namesto CD predvajalnika vtič za SD kartico in navigacijsko napravo s 3D zemljevidi.

Nov 1,75-litrski turbo bencinar ima kar 240 KM!

Prenova alfe romeo giuliette ni samo vizualnega pomena. Ustaviti se moramo še pri motorjih, ki so močnejši in varčnejši ter okolju prijaznejši. Če se odločimo za dizla, lahko z enim tankom prevozimo celo do 120 kilometrov več, kar je lep dosežek! Čisto nov motor pa je 1750 TBi, ki ga najdemo v alfi romeo 4C. Do 100 km/h pospeši v samo 6,8 sekunde, končna hitrost je 244 km/h. 

GALERIJA

  • Foto: http://AvtoArena.si

AKTUALNO